Jobbikos csúcsvezetők konzultáltak a legnagyobb egyetem első emberével

Kitörési pont lehet Magyarországnak az a tudás és kreativitás, amivel a magyar szürkeállomány rendelkezik.

Dúró facebookos beszámolója szerint Szilvássy javaslatokat fogalmazott meg a jövőre nézve. A rektor szerint az egészségiparban hatalmas fejlődési tartalékok vannak, és hazánk ezen a területen nemzetközi összehasonlításban is jónak mondható. Problémát jelent az oktatási szakember szerint, hogy nem érvényesül megfelelően a magyar állam által a kutatásra adott támogatás nemzetgazdasági haszna.

Ugyanakkor a professzor hangsúlyozta, hogy hazánkban a jelenleginél még hatékonyabb együttműködésre van szükség az oktatás és az ipar szereplői között. Dúró kiemelte, hogy a Valódi Nemzeti Konzultáció jegyében a jobbikos politikusok arra törekszenek, hogy a lehető legkiválóbb szakembereket hallgassa meg a közeljövő állítólag magas számú találkozói erre minden lehetőséget meg is fognak adni. Dúró legutóbb a tankönyvkiadók szakmai vezetőjével találkozott, akkor úgy fogalmazott, hogy a Valódi Nemzeti Konzultáció

„...nem csak a kormányzati felkészülésnek, hanem a XXI. századi politikai kultúra jegyében magának a kormányzásnak is alapfeltétele.” 

A Debreceni Egyetem ma 15 karral rendelkezik, ezzel az ország legtöbb karral rendelkező, legnagyobb hallgatói létszámú és költségvetésű (közel 75 milliárd Ft/év), legmagasabb összes impakt faktorú felsőoktatási intézménye, amely közel negyvenezer hallgatót tudhat magáénak.