Jobbikosok az óvodában - frászt kapnak az Együtt politikusai?

Ahogy arról beszámoltunk, az Együtt kiakadt azon, hogy Vona Gábor a Jobbik által meghirdetett önkéntesség évének keretében egy napig óvodában vállalt önkéntes munkát, melyet az intézmény vezetői is szívesen fogadtak. A baloldali törpepárt szerint "politikai pedofíliáról" van szó.

A Jobbik politikusai többször is hangsúlyozták, hogy nem kampányjelleggel végzik ilyen jellegű tevékenységüket, a havi egy nap önkénteskedéssel saját bőrükön tapasztalják meg az egy-egy területen jelentkező problémákat.

A képviselők által felkeresett intézmények általában szívesen veszik a felajánlást, bár arra már volt példa, hogy némelyik fideszes városvezetés megtiltotta nekik, hogy elfogadják azt.

Ennek ellenére óvodába sem csak Vona Gábor látogatott. Május 8-án a vaol.hu számolt be róla, hogy Bana Tibor a gasztonyi óvodában töltött el egy napot, ahol nagy örömmel fogadták.

Az Együtt részéről tegnap pedig újra a szívükhöz kaphattak: Novák Előd Facebook-oldalán közölte, hogy Vonához hasonlóan ő is "óvóbácsivá" vált egy napra. A politikus az alábbi bejegyzést tette közzé:

"Én is óvóbácsi lettem egy napra egy egyházi óvodában, ráadásul Vona Gáborhoz hasonlóan Mátyás királyról meséltem altatáskor, sőt előtte a Nemzeti Múzeumba is elkísértem csoportomat egy ide vonatkozó tárlatvezetésre néhány hete. A Fidesz újbudai alpolgármestere egyébként korábban eltiltott engem egy XI. kerületi önkormányzati óvodában vállalt önkéntes munkavégzésemtől, holott az igazgató örömmel fogadott. Sebaj, így egy fővárosi önkormányzati fenntartású idősek otthonában dolgoztam egy napot a kerületben, amit nem tudott megakadályozni, sőt később ugyanitt Újbudán két óvodában is önkénteskedtem egy-egy műszakot. Az egyesületi fenntartású Szent Gellért óvodában kertészkedtem, majd az Albertfalvi Don Bosco Katolikus Óvodában a pedagógiai asszisztensi munkakört próbáltam ki. A fideszes kerületvezetés tehát megpróbált ki- és betiltani engem, a civilek és az egyház azonban örömmel fogadta segítségemet, s így sok tapasztalatra tehettem szert. De hogy lehet ennyire gyűlölni minket, hogy még az ingyen végzett szociális munkánkat is megtiltja a Fidesz? Pedig én "álruhában" (az idősek otthonában pl. fehér köpenyben) dolgoztam, s nem kampányolni mentem, mint pl. Simicskó István a helyi óvodákba Mikulásként, s ha valaki nem ismerte volna fel, hát az óvónőknek feladatul adták, hogy a szülőknek (így nekem is) mondják meg, ki hozta az ajándékot (pontosabban ki küldte, mert nem ért rá mindenhova személyesen elvinni a kampánycsomagot). Az önkéntesség éve számunkra rendületlenül folytatódik, akármilyen hisztériát próbálnak is kelteni a liberálisok. Miért nem dolgoznak inkább?"