Újabb hat titkosított iratot talált Joe Biden delaware-i házában az FBI

Újabb hat titkosított iratot talált Joe Biden delaware-i házában az FBI

Tíz nappal korábban is bizalmas dokumentumok megtalálásáról számoltak be Biden ügyvédei. Az iratokat a nyomozók átadták az igazságügyi minisztériumnak.

A Szövetségi Nyomozó Hivatal (FBI) emberei is házkutatást tartottak Joe Biden amerikai elnök delaware-i házában, és újabb, bizalmas minősítésű iratokat találtak, amelyeket átadtak az igazságügyi minisztériumnak, közölte szombaton Biden saját ügyvédje. A nyomozók bizonyos kéziratokat is lefoglaltak.

Mint az MTI írja, az FBI-nak még nem volt engedélye a pénteki házkutatásra, Biden ennek ellenére már lehetővé tette azt. Ettől függetlenül az intézkedésnek nagy jelentősége van, és csak növelte a helyzet kínosságát az elnök számára.

Ügyvédei ugyanis egy héttel, illetve 10 nappal korábban is bizalmas dokumentumok megtalálásáról számoltak be, amelyeket az igazságügyi minisztérium emberei először az elnök egyik volt washingtoni irodájában, a Penn Biden Centerben, majd a delaware-i házban találtak.

Most pénteken is hat olyan dokumentum került elő, amely bizalmas jelzéssel van ellátva; az iratok Biden szenátorsága, illetve alelnöksége idején keletkeztek

– közölte Bob Bauer ügyvéd.

Merrick Garland igazságügyi miniszter csütörtökön Robert Hur személyében független különleges ügyészt nevezett ki az ügyben indított vizsgálat lefolytatására.