Jöhetnek Ukrajnába a külföldi katonák

Ezentúl törvényesen is Ukrajna területén lehetnek idegen országok katonái - Porosenko aláírta az ezt lehetővé tévő törvényt.

A határozat szerint az idegen katonák ukrajnai tartózkodásának a célja a "béke és a biztonság" fenntartása a független Ukrajnában. „A 2015. június 4. 510-VIII sz. törvény szabályozza az Ukrajna területén folytatott nemzetközi hadműveletek folytatását, amelynek a béke fenntartása és a biztonság megteremtése a célja, és részben szélesíti azt a jogköri alapot, amelynek köszönhetően más országok fegyveres haderejének katonai egységei Ukrajna területén tartózkodhatnak” – olvasható a törvényben, amelyet a Ráda június negyedikén első felolvasásban fogadott el.
 
Szintén a  Komszomolszkaja Pravda számolt be arról, hogy Ukrajna a következő hónapban száz darab amerikai HMMWV katonai terepjárót kap, amiről Sztepan Poltorak Ukrajna védelmi minisztere és Ashton Carter, a Pentagon vezetője július 25-én egyezett meg Brüsszelben. „A felek áttekintették az Egyesült Államok Ukrajna fegyveres haderejének és határszolgálatának állandó segítségnyújtásának kérdését, beleértve a júliusban szállítandó 100 db HMMWV katonai terepjárót és a Nemzeti Gárda javorovi felkészítését is” – nyilatkozta az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumának sajtóosztálya. 
 
Carter nyilatkozatában megerősítette, hogy elkötelezettek az Ukrajnával való együttműködés iránt, beleértve az évi két és sokoldalú gyakorlatokat és oktatásokat is.