John F. Kennedy unokaöccse szállhat ringbe Joe Bidennel 2024-ben

John F. Kennedy unokaöccse szállhat ringbe Joe Bidennel 2024-ben

Robert Kennedy hivatalosan is bejelentkezett a 2024-es demokrata párti elnökjelöltségért.

Robert Kennedy amerikai jogász, az 1968-ban merénylet áldozatává vált Robert F. Kennedy szenátor és elnökjelölt fia, szerda este hivatalosan is benyújtotta a 2024-es demokrata párti elnökjelöltség elnyeréséhez szükséges dokumentumokat az amerikai szövetségi választási bizottságnak - írja az MTI.

A 69 éves, koronavírus-vakcina ellenes nézeteiről ismert politikus már a második olyan személy a Demokrata Pártban, aki jelezte:

elindul Joe Biden hivatalban lévő amerikai elnökkel szemben.

A jelöltségért induló másik politikus pedig Marianne Williamson, aki márciusban "igazság és szeretet" mottóval jelentkezett be a Demokrata Párt elnökjelöltségéért, és személyiségfejlesztőként a Donald Trump korábbi republikánus párti amerikai elnök által felszabadított "sötét pszichés erők" jelenlétére figyelmeztetett.

2021-ben az Instagram törölte Kennedy fiókját, mert megszegte az online platform koronavírus-járványra vonatkozó felhasználói szabályzatát, miután több ízben olyan állításokat és híreszteléseket osztott meg a vírussal kapcsolatban, amelyek valótlannak bizonyultak - idézték fel.

A környezetvédelmi jogász Robert Kennedy az 1963-ban Dallasban merénylet áldozatává vált volt amerikai elnök, John F. Kennedy unokaöccse.

Címlapkép: Robert Kennedy Jr. amerikai ügyvéd és környezetvédő aktivista a New Hampshire állambeli Manchesterben 2023. március 3-án. (MTI/EPA/C. J. Gunther)