Jövő februártól nem marad egyetlen gyermekorvos sem a 15 ezres lakosságú Sárváron

Jövő februártól nem marad egyetlen gyermekorvos sem a 15 ezres lakosságú Sárváron

Eddig hárman voltak: egyikük nyugdíjba vonul, másikuk semélyes okokból hagyja ott munkahelyét, a harmadik pedig ilyen körülmények között nem tudja felelősséggel vállalni az így egyedül rá háruló három körzet ellátását.

A háromból két gyermekorvosi körzet rendelőjét éppen most újítja fel az önkormányzat. Bruttó 160 millió forintot költenek rá a TOP Plusz Program segítségével, de mire elkészülnek, nem marad, aki rendeljen bennük – írta meg úgytudjuk.hu.

A helyiek fel vannak háborodva, de nem hagyják annyiban a dolgot.

"GYEREKORVOST Sárvárnak!!! Ne tűrjünk, ne hagyjuk annyiban!!!!!" – ezen a néven indítottak facebook csoportot, aminek egyre több tagja van.

A 15 ezer fős lakosságú, nyugat-magyarországi településen október 31-től csak kettő, 2024. február 1-től pedig egyetlen állandó gyermekorvos sem lesz.

A város három körzetében eddig Dr. Horváth Magdolna, Dr. Schmalcl Erika, és Dr. Kálózi Patrícia gyerekorvosok dolgoztak. Horváth Magdolna nyugdíjba vonul, a másik doktornő pedig már korábban jelezte, hogy 2024. január 31-ig tudja ellátni feladatát.

Ennek hatására Kálózi doktornő jelezte, hogy október 31-ével felmondja a feladatellátási szerződését:

Nem tudom felelősséggel ellátni a kollégák felmondása miatt rám háruló három körzet ellátását.

Azt is közölte, hogy ugyan felvette a kapcsolatot a sárvári önkormányzattal annak érdekében, hogy más formában láthassa el a praxis működtetését, ám az önkormányzattól semmiféle megkeresés nem érkezett irányába.

A portál cikke szerint nem csak gyermekorvos hiányzik Sárvárról. A Vörös Gábor halála miatt megüresedett felnőtt háziorvosi praxis is betöltetlen. Így a 6 körzetből egyben nincsen orvos a városban.

(Címlapkép: MTI/Szigetváry Zsolt)