Juhász Péterrel növelnék a taxisok a társadalmi támogatottságukat

Országos forgalomlassítással, valamint Juhász Péterrel akarják tovább növelni ügyük népszerűségét a taxisok.

Nem elég, hogy most már országszerte akarják megutáltatni magukat a közlekedőkkel - és továbbnépszerűsíteni azt az ördögi szolgáltatást, amit most jófejségből nem írok le, nehogy tovább népszerűsítsem azt - országos akciójukkal a taxisok, de még Juhász Pétert, az Együtt párt egylet alelnökét is felkérték arra, hogy segítsen egyeztetni (!!!) a politikai erők között, és növelje (!!!) ügyük társadalmi támogatottságát. Piszok nagy ötlet.

Kedves olvasóink, a magyar tüntetéstörténet egyik legabszurdabb jelenetéhez érkeztünk.

[fb_pages_codes:budapest]

"Nyitottak vagyunk az egyeztetésre és a megegyezésre, de a megegyezésig maradunk az utakon" – mondta Gelencsér Zsolt, a fővárosi taxistüntetés egyik szervezője szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján - olvasható az Origó tudósításában.

A politikai éleslátást bizony nem sikerült túlszámlázni: a szervezők ugyanis felkérték Juhász Pétert, az Együtt alelnökét, hogy közvetítsen a szereplők között, "vonja be a politikai pártokat" a megoldáskeresésbe annak érdekében, hogy ügyüknek nagyobb legyen a társadalmi támogatottsága (az Együtt ebben biztosan nagy segítség lesz, esetleg még Gyurcsányt is bevonhatnák, őt legalább ismerik, még ha utálja is az ország jelentős része - a szerk.). Kérdésre válaszolva hangsúlyozta: a rendezvény továbbra is politikamentes. Az. Nem kicsit, nagyon. Bár a lényegen ez nem változtat: a szervezőknek sikerült megtalálni

a magyar politika sötét mellékutcáiban drosztoló politikusát, aki bármennyire is igyekszik, sosem intik le a pénzes utasok a Kossuth térre tartva.

(ettől még lehet, hogy a tüntetők egy részénél is kiveri a biztosítékot ez a zseniális ötlet)

Gelencsér Zsolt ismertette a tüntetők követeléseit is, például, hogy minden érintett egyetértésével alakítsák át a személyszállítás szabályozását. Követelik azt is, hogy haladéktalanul kezdődjön szakmai egyeztetés a főváros, a kormány és a tüntetők között. A kormány péntekig hívja össze az egyeztetést, a jövő hét végéig pedig szülessen megállapodás, mert ha nem,

országossá terjesztik ki az akciót

– mondta.

Bármennyire is igaza van számos kérdésben a taxisoknak (mondjuk az állami terhek tekintetében), a lehető legjobb utat választották ahhoz, még inkább piacot veszítsenek és még komolyabb konkurenciává tegyék azt a valamit, amit nem mondunk ki. Plusz tovább rombolják az amúgy is legendásan magas "társadalmi támogatottságukat".