A Fidesz a szimpatizánsaitól kér pénzt a „jövő tavaszi” kampányára, a Jobbik szerint ez a pofátlanság csúcsa

A Fidesz a szimpatizánsaitól kér pénzt a „jövő tavaszi” kampányára, a Jobbik szerint ez a pofátlanság csúcsa

2022. januári keltezésű levelében Orbán Viktor a „jövő tavaszi” (sic!) választásokra kér kampánytámogatást a szimpatizánsoktól. A 24.hu rámutat, a csekket is mellékelő levél így kezdődik:

Azzal a kéréssel fordulok Önhöz, hogy amennyiben lehetőségei engedik, adományával Ön is járuljon hozzá ehhez a küzdelemhez, és támogassa a Fidesz kampányát, annak érdekében, hogy a felhívásunkat mindenhova eljuttathassuk.

Ez a szöveg azonban ugyanaz, mint amivel 2018-ban is kampánytámogatásért könyörögtek híveikhez a kormánypárttól.

Hollik István a portálnak a meglehetősen fantáziátlan szövegezést így magyarázta:

Orbán Viktor így szokott támogatást kérni a Fidesz támogatóitól.

A levélben természetesen semmi meglepő nincs, a járvány mellett megjelenik Brüsszel, Soros és a migráció.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}

Jobbik: a pénz minden idők legmocskosabb kampányára kell

Az ellenzéki párt közleményében azt írja, már így is elég fizetnivalója van mindenkinek, „fideszesnek, ellenzékinek egyaránt”. Úgy vélik, amit nem az infláció visz el, azt a „pénzért kuncsorgó” Orbán „nyúlja le”.

Pontosan tudja mindenki, hogy mire kell a választóktól kizsarolt pénz: minden idők legmocskosabb kampányára, na meg – és ezzel kapcsolatban senkinek ne legyen illúziója –, hogy a brutális nagyságrendű kampányköltéseket meg tudják majd magyarázni

– áll a közleményben, egyúttal – kiemelve az évváltással járó szarvashibát – hangsúlyozzák,

a választás idén áprilisban lesz.

Az ellenzéki erő szerint arról kell dönteni, hogy „Orbán nem kaphat ráadást! Sem pénzben, sem a Karmelita kolostorban”, ezzel egyidejűleg megismételték az elszámoltatás ígéretét is.

Leszámolnának a "papírzacskó-kormányzással" - bemutatta korrupcióellenes elképzeléseit az ellenzék

Nunkovics Tibor, a Jobbik országgyűlési képviselője és az összefogás közös jelöltje Komárom-Esztergom 2-es számú választókerületében az online sajtótájékoztatón elmondta, hogy éppen ebben a választókerületben tevékenykedett a vesztegetési botrányba belebukó Völner Pál fideszes exállamtitkár is. A Jobbik képviselője felhívta a figyelmet arra, hogy Völner a képviselői mandátumáról még mindig nem mondott le annak ellenére, hogy már nem méltó arra, hogy a térségben élőket képviselje.