Színeváltozás? A fideszes Hoppál Péter több plakátján a kék lett az új narancs

Színeváltozás? A fideszes Hoppál Péter több plakátján a kék lett az új narancs

Kék az uralkodó szín azokon a hivatalos Hoppál Péter-plakátokon, amelyekkel Komlón igyekszik a választók kegyét elnyerni Baranya megye 2-es választókerületében a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje – szúrta ki a Szabad Pécs.

Olvasói fotókkal illusztrált beszámolójuk szerint nyomát sem találni a Fidesz nevének vagy logójának, akárcsak a pártot megkülönböztető narancssárga színnek Hoppál Péter több plakátján, legfeljebb egy narancsszínű "X" igazíthatja el a választópolgárokat. A kisvárosban a Hajrá, Komló! a plakátokon használt szlogen, másutt a Nemzet, család, biztonság jelszavak. Ugyanakkor a narancssárga is megtalálható a politikus egyes normál, sztenderd plakátjain, rajta a két kormánypárt logójával, de a képek alapján nem feltétlenül ez a formátum kaphatott hangsúlyos szerepet a kampányban.

Ezenfelül a cikkben megjegyzik, egy belsős mérés szerint nem áll jól Hoppál Péter, ezért is operálhat különféle színekkel a volt kulturális államtitkár.

Egyébiránt Hoppál legutóbb egy olyan akciójával került országosan is a hírek középpontjába, hogy kedden egy videó tanúsága szerint a Pécs főterén álló ellenzéki kivetítőn elsötétítette a képet azzal, hogy kihúzta a LED-fal kábelét.

Idegállapotba jött: kihúzta az ellenzéki LED-fal kábelét Pécs főterén a fideszes Hoppál Péter

Mint arról beszámoltuk, Zay-keltésnek nevezett akció keretében 30 billegő, azaz kétesélyes körzetben hangosbemondóval felszerelt autókkal kampányol az ellenzéki összefogás, hogy így játsszák ki a cenzúrát. Az Egységben Magyarországért kocsikon kívül LED-falakat is kihelyezett több vidéki városban, melyeken az ellenzék három legfontosabb üzenetét sugározzák, és videókat játszanak le folyamatosan.

Emlékezetes, a kormánypárti országgyűlési képviselő már február elején átváltott kampányüzemmódba, amikor is egy dal erejéig gitárral a kezében zenélt, miközben Polics József, Komló fideszes polgármestere is táncra perdült egy helyi kampánycélú eseményen.

Videón, ahogy a fideszes képviselő kampányzenéjére táncol Komló polgármestere

Úgy látszik, a Baranya megyei Komlón is átváltottak kampányüzemmódba: egy Facebookra kikerült videóban dr. Hoppál Péter egykori kultúráért felelős államtitkár az impozáns színpad jobb szélén látható, ahogy gitározik egy kampánycélú eseményen. A szombaton megosztott, alig hat és fél percet kitevő kivételes képsorokra olvasónk hívta fel a figyelmünket.

A körzetben Hoppál Péternek az Egységben Magyarországért közös jelöltje, Szakács László lesz az ellenfele az április 3-án esedékes országgyűlési választásokon.