Kamuriasztóval etetik be a nyugdíjasokat?

A Jobbik szerint a Miskolcon kiosztott riasztók nem alkalmasak arra, hogy támadás esetén riasszák a hatóságokat.

Mint fogalmazott, amennyiben a politikai hisztin túl az idősek is érdekelnék Kriza Ákost és a Fideszt, úgy nem tájékoztatnák őket félre: a városvezetés kampányának köszönhetően nagyon sok nyugdíjas azt gondolja, a Salkaházi-programban osztott riasztó megvédi őket a bűnözőktől, hiszen érkezik a rendőr. "Azt a Fidesz aljas politikai érdekből nem hangsúlyozza, hogy a készülék nem a rendőrséget riasztja, csupán sípol, amire nagyjából annyian fognak felfigyelni, mint egy autóriasztó hangjára" - írta.

Jakab szerint a "fideszes félretájékoztatás" Lyukóvölgyben majdnem tragédiát is szült: egy 72 éves nénit megtámadtak, és bár azt hitte, a Salkaházis riasztónak köszönhetően érkezik a segítség, nem jött senki. A néninek végül sikerült a házába menekülve túlélnie a támadást.

A Jobbik felszólítja Kriza Ákost és társait, hogy  "ha már megvédeni nem tudják a nyugdíjasokat, legalább óvodás szintű politikai hisztériakeltéssel ne zaklassák őket".

A miskolci nyugdíjasokat arra kéri a Jobbik, ha támadás éri őket, továbbra is használják a telefonjaikat, és tárcsázzák a 112-es segélyhívót, a rendőrséget ugyanis csak így értesíthetik, arra a Fidesz riasztói alkalmatlanok.