Kamuzott az úszószövetség Hosszú Katinkáról, végül megadták az engedélyt

Mint tegnap írtuk, a Magyar Úszószövetség berágott Hosszú Katinkára, amiért vasárnap elutazott egy külföldi versenyre, de csak hétfőn kért versenyengedélyt tőlük. Azt várták el az úszótól, hogy telefonon kérje tőlük, hogy adják ki az engedélyt.

Közleményükben így fogalmaztak: „Kiss László szövetségi kapitány Katinka Facebook-oldaláról hétfőn értesült arról, hogy a versenyző és edzője már Austinban tartózkodik.”

Nos, az Origo felhívta a figyelmet arra, hogy ez hazugság, Kiss László ugyanis vasárnap kora délután nyilatkozott az M4-nek, ahol egy kérdésre válaszolva ezt mondta:  „Bízom benne, hogy ezt tisztázni tudjuk. Most tudomásom szerint elutazott az Egyesült Államokba, egy versenyre. Gondolom, ha visszajött le tudunk ülni beszélni, és mindenkiben leülepszik ami volt.”

A legújabb hír pedig az, hogy bár Katinka nem könyörgött telefonon a Gyárfás-féle szövetségnél, mégis megadták neki a versenyengedélyt.

"A Magyar Úszó Szövetség megadja Hosszú Katinkának a versenyengedélyt a hétvégi austini Arena Pro Gálára, még ha a sportoló a szabályoknak megfelelően előzetesen nem egyeztette szándékát a szövetségi kapitánnyal, majd nem élt azzal a felkínált lehetőséggel sem, hogy legalább Austinból telefonon forduljon hozzájuk, ezzel is elősegítve a mielőbbi megbékélést" - írják.