Karácsony szerint sajátos születésnapi ajándékot kapott a 147 éves Budapest a parlamenttől

Karácsony szerint sajátos születésnapi ajándékot kapott a 147 éves Budapest a parlamenttől

A főpolgármester Facebook-oldalán számolt be arról, hogy

négy és félszeresére emelték a vízközművek után fizetendő adót.

Sajátos születésnapi ajándékot kapott a 147 éves Budapest a parlamenttől. Négy és félszeresére (!) emelték a vízközművek...

Közzétette: Karácsony Gergely – 2020. november 17., kedd

Karácsony szerint eleve abszurd, hogy miért kell adót fizetnie egy önkormányzati cégnek azért, mert ivóvizet szolgáltat az embereknek. Budapest főpolgármestere bejegyzésében úgy fogalmaz,

a brutálisan megemelt adó így a csőd szélére sodorja a Fővárosi Vízműveket, a budapestiek és a környékbeliek által befizetett vízdíjből pedig minden hatodik forint eltűnik a nagy állami pénzelnyelőben. Hasonlóan a szemétdíjhoz, amiből minden ötödik forint az állami kukaholdingnál marad.

Hozzátette,

"És nagyon hasonló a helyzet a többi közszolgáltató önkormányzati cégnél is. Újabb bizonyítéka a kormányzati válságkezelés csődjének. Nehéz helyzetű cégeket, önkormányzatokat fojtogatnak, aminek előbb-utóbb a településeken élők isszák meg a levét.

A főpolgármester posztját azzal zárta,

"Közben pedig hímes tojásként bánnak saját oligarcháikkal, sőt, az itt elvett közpénzekből tömik tele a zsebeiket. És még most is azt hiszik, hogy örökké megtehetik. Tévednek."