Hátha meghallják: Karácsony közvetlenül kérdezi az operatív törzset

Hátha meghallják: Karácsony közvetlenül kérdezi az operatív törzset

Karácsony Gergely főpolgármester közvetlenül a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzstől kéri a Budapestre vonatkozó adatok nyilvánosságra hozatalát.

A főpolgármester vasárnap kora este a Facebook-oldalán azt írta: hallja, hogy kérése a Budapestre vonatkozó adatok nyilvánosságáról nem jutott el az operatív törzshöz.

"Ha nem tévesek az információim, az operatív törzs egy kormányzati szerv, ezért is sajnálatos, hogy ezek szerint a Miniszterelnökség nem továbbította a levelemet"

- fogalmazott.

Karácsony Gergely közölte, e-mailben is elküldte a kérését, de úgy látszik, hogy "az erről született több tucat cikk sem volt elég", így hát a kérését elküldi az operatív törzsnek közvetlenül.

"Vagy vigyem el nekik személyesen? Ezen ne múljon, hogy végre tisztán lássunk"

- zárta bejegyzését a főpolgármester.

Mint ismert, a vasárnapi opertív törzs sajtótájékoztatóján Kiss Róbert rendőr alezred azt állította, hogy nem érkezett meg a törzshöz Karácsony kérése.

Több mint 163 ezren fordultak munkanélküli segélyért vagy jövedelempótló támogatásért a kormányhoz

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára, Schanda Tamás szerint már több mint 163 ezren fordultak segítségért a koronavírus miatt. Schanda Tamás szerint a kormány 2010 óta munkaalapú társadalmat ígért, 1 millió új munkahelyet akartak teremteni, amit véleménye szerint teljesítettek is.