Szakszervezetekkel egyeztetett a kötelező oltásról Karácsony Gergely

Szakszervezetekkel egyeztetett a kötelező oltásról Karácsony Gergely

Egyeztetésre hívta a szakszervezeteket, hogy közösen döntsenek, kötelező legyen-e az oltás munkavállalóik számára – közölte szerda délután Karácsony Gergely Facebook oldalán.

A főpolgármester kritizálta a kormányt, amely a munkáltatókra és az önkormányzatokra hárította a felelősséget oltás ügyben.

Szakszervezetek: Alaptörvény-ellenesnek tartjuk az oltást megtagadóval szembeni rendkívüli felmondást

"Megint rólunk, de nélkülünk döntöttek" - reagált közösségi oldalán a Magyar Szakszervezeti Szövetség Gulyás Gergely kancelláriaminiszter csütörtök délelőtti bejelentésére, miszerint a munkaadók szervezeteinek javaslatára lehetőséget adnak a munkaadóknak, hogy az oltást kötelezővé tegyék a munkavállalóik számára.

Szerintük nekünk kellene meghozni a döntést arról, hogy elvárjuk-e munkavállalóinktól a koronavírus elleni vakcina felvételét. Tették ezt mind úgy, hogy előzetesen nem tájékoztattak bennünket, a hivatalos adatokat nem ismerjük, a kezdetek óta nem kezelnek minket partnerként

– fogalmazott.

Karácsony arról is írt, múlt héten tárgyalást kezdeményeztek a kormánnyal is, de még várják a választ.

A kereskedelmi dolgozók szakszervezete sem akar kötelező védőoltást

A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete őszintén bízik benne, hogy a kereskedelmi ágazatban egyetlen munkáltató sem fog kötelező védőoltást előírni a munkavállalói számára - reagált a 24.hu megkeresésére a kereskedelemben dolgozókat tömörítő szakszervezet. Mint közleményükben írták, "ha valaki mégis kötelezővé tenne a védőoltást, az ezzel párhuzamosan azt is írja elő, hogy vásárlóként se lehessen oltási igazolvány nélkül az üzlet területére lépni."