Karácsonykor és a téli szünet alatt is várja a családokat a budai Gyermekvasút

Karácsonykor és a téli szünet alatt is várja a családokat a budai Gyermekvasút

Idén is feldíszített vasúti kocsik gondoskodnak az ünnepi hangulatról. A fényvonat Hűvösvölgyből páros óra 10 perckor, Széchenyihegyről páratlan óra 03 perckor indul. A két ünnep között pedig igazi családi program is várja a vonatokért rajongó gyerekeket.

A téli szünet friss hóval érkezett a budai hegyekbe, decemberben már másodszor borítja összefüggő fehér lepel a tájat a Gyermekvasút felső szakaszán – tájékoztatott a MÁV. Érdemes tehát egy kisvonatozással egybekötött havas kirándulásra, szánkózásra indulni a téli szünetben.

Idén is feldíszített vasúti kocsik gondoskodnak utazás közben az ünnepi hangulatról.

Az egyik karácsonyi kocsi és egy dízelmozdony külső világítást is kapott, így igazi fényvonatént futnak a síneken. December 28-án és 29-én kisvasúti járműbemutatóra várják a családokat Széchenyihegy állomásra — írták.

Az egyedi díszítésű karácsonyi kocsik a téli szünet végéig mindennap közlekednek: általában a menetrendben meghirdetett hagyományos személyvonatokban lehet ezekkel a hangulatos járművekkel utazni, melyek óránként indulnak a végállomásokról.

Január 7-ig mindennap a téli hétvégi menetrend érvényes. A két végállomásról egyaránt óránként indulnak vonatok, Hűvösvölgyből 9:10 és 16:10 között, míg Széchenyihegyről 10:03 és 17:03 között.

A fényvonat Hűvösvölgyből páros óra 10 perckor, Széchenyihegyről páratlan óra 03 perckor indul.

A hagyományos vonatokon kívül december 30-án és 31-én nosztalgiavonat is közlekedik gőzmozdonnyal. Érdemes előre tájékozódni a menetrendről.

A két ünnep között igazi családi program is várja a vonatokért rajongó gyerekeket.

December 28-án és 29-én Széchenyihegy állomáson kisvasúti járműbemutatót tartanak, ahol közelebbről is meg lehet nézni a forgalomban ritkábban közlekedő járműveket, fel lehet menni a mozdonyok vezetőfülékéjébe. Bemutatkozik a Gyermekvasút legújabb büszkesége: a felújításról ősszel visszaérkezett 3788 pályaszámú C50-es mozdony. Mindkét nap 10-től 16 óráig fogadja a látogatókat a rendezvény és az állomás üzemi épületében a 75 éves évfordulóra berendezett időszakos kiállítás is nyitva lesz. Széchenyihegy és Virágvölgy között gőzvontatású nosztalgiavonatokkal is tehető egy rövid utazás, és a felújított C50-es kismozdony is forgalomba áll.

(Címlapkép: Gyerkemvasút.hu)