A "differenciált" bírságolást kérő karcagi rendőrkapitány távozását követelik

A "differenciált" bírságolást kérő karcagi rendőrkapitány távozását követelik

Egy hangfelvétel szerint a karcagi rendőrkapitány kérdőre vonta egyik beosztottját, miután az feljelentette a helyi kórház igazgatóját, amiért szabálytalanul parkolt egy rokkant helyen.

A kapitány „differenciált intézkedést” kért munkatársaitól, ami azt jelentette, hogy nem szabad megbírságolni olyan személyeket, akiktől ők is megkülönböztetett figyelmet várnak.

Az RTL Klub megszerezte az először Index által részleteiben közölt teljes felvételt, melyben a kapitány arról beszél, hogy nem tudja a rendőröket soron kívül bekérni ultrahangra vagy más kezelésre, ha ők másnap valamiért megbírságolják az orvosokat.

Az esettel kapcsolatban Lukács László György jobbikos politikus keddi sajtótájékoztatóján arra figyelmeztetett, hogy az ilyen ügyek rombolják a rendőrségbe és az egészségügybe vetett közbizalmat, ezért Teleki Zoltán rendőrkapitánynak távoznia kell pozíciójából.

A Jobbik frakcióvezető-helyettese azt mondta, visszamenőlegesen is vizsgálni kell ezeket a visszaéléseket, mind a rendőrség, mind a kórház előjegyzéseinek tekintetében. A hangfelvétel szerint a kapitány évek óta segítette kollégáit az orvosi kezelések meggyorsításában.