A következő szezonban másfél hónapos téli szünet lesz az angol bajnokságban

A következő szezonban másfél hónapos téli szünet lesz az angol bajnokságban

Jövőre november 13. és december 26. között szünetet tartanak majd az angol labdarúgó-bajnokságban a télen sorra kerülő katari világbajnokság miatt.

A Sky Sports csütörtöki beszámolója szerint a Premier League-ben szereplő klubok vezetőinek Londonban rendezett találkozóján arról is döntés született, hogy a szezont 2022-ben a megszokottnál egy héttel korábban - valószínűleg augusztus 6-án - kezdik, és az eddigieknél később, de még májusban fejezik be. Ennek megfelelően az FA Kupa döntőjét júniusra csúsztatják.

 A világbajnokságra kijutó válogatottak futballistái a téli szünetnek köszönhetően egy hétig készülhetnek fel a vb-re nemzeti együttesüknél, viszont ha csapatukkal döntőt játszanak Katarban, akkor mindössze nyolc napot tudnak majd pihenni, mielőtt folytatódna a Premier League.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}

Az Angol Labdarúgó Liga (EFL) javaslata szerint a másodosztály küzdelmei is szünetelni fognak november 13-tól, de elképzelhető, hogy már a vb csoportköre után folytatódhatnak, míg a harmadik és negyedik vonalbeli meccseket a vb ideje alatt is megrendezik majd. Az alacsonyabb osztályokban viszont a 2022/23-as idény várhatóan már július utolsó hétvégéjén elkezdődik.

A kétévenkénti foci-vb-vel feláldozná a FIFA a játékosokat a nagyobb bevétel érdekében

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) a saját és profitorientált szponzori körét is előtérbe helyezve úgy döntött, hogy szeretné rákényszerítené a tagországokra a kétévenkénti labdarúgó-világbajnokságot. Az UEFA és a dél-amerikai szövetség (CONMEBOL) ellenzi a tervezetet, de a FIFA egyelőre hajthatatlan. Hogyan fogja elérni a szándékát, ha a legnagyobb tagszövetségek nem támogatják?

 

A katari világbajnokságra jövőre november 21. és december 18. között kerül sor.