Katar 2022: az oltatlan focistákat is kizárhatják a vb-ről

Katar 2022: az oltatlan focistákat is kizárhatják a vb-ről

A vb-házigazda Katar kilátásba helyezte: csak a koronavírus ellen beoltott labdarúgóknak fogja engedélyezni, hogy részt vegyenek a 2022-es világbajnokságon - írja a The Athletic.

"Minden vb-résztvevőnek követnie kell a katari hatóságok utazási tanácsait és a közegészségügyi minisztérium legújabb útmutatásait" 

- mondta az előfizetéses angol nyelvű sporthonlapnak nyilatkozó FIFA-szóvivő.

A forrás szerint ez általános oltási kötelezettséget jelenthet, bár alternatív lehetőségként említi a védőoltások kiváltására, ha a labdarúgók háromnaponta negatív tesztet szolgáltatnak.

A rendezés jogát elnyerő közel-keleti ország korábban már leszögezte, ragaszkodik hozzá, hogy minden szurkolónak, aki ott akar lenni a mérkőzéseken, előzetesen két védőoltást kell kapnia.

A 2,8 millió lakosú Katarban, ahol a futball-vb-t november 21. és december 18. között rendezik jövőre, a pandémia 2019-es kitörése óta 235 ezret meghaladó koronavírusos esetet regisztráltak.

Katar felkészültsége 95 százalékos a foci-vb-re

Katar teljesíti a 2022-es labdarúgó-világbajnoksággal kapcsolatban vállalt kötelezettségeit, és jelenleg 95 százalékos a felkészültsége - jelentette ki az arab ország illetékes pénzügyminiszter-helyettese. A szentpétervári nemzetközi gazdasági fórumon jelen levő Szaud bin Abdullah al-Attijah az RBC orosz üzleti tévécsatornának nyilatkozva hangoztatta, hogy csaknem teljesen befejezték a vb-vel kapcsolatos építkezéseket, a stadionokat illetően a zárószakasznál tartanak.

Szaud bin Abdullah al-Attijah, Katar illetékes pénzügyminiszter-helyettese még a nyáron jelentette ki, hogy országa teljesíti a jövő évi labdarúgó-világbajnoksággal kapcsolatban vállalt kötelezettségeit, és jelenleg 95 százalékos a felkészültsége.