Kérjük, kapcsolja ki a készülékét: Orbánék előléptették a III/II-es államtitkárukat

És közben 1956-ra hivatkoznak. Így is szembe lehet nézni a múlttal.

Áder János köztársasági elnök Pintér Sándor belügyminiszter felterjesztésére "előléptette rendőr altábornaggyá Tasnádi László r. vezérőrnagy urat, a Belügyminisztérium rendészeti államtitkárát” – idézi az 444.hu a kormány központi honlapjának október 23-i mellékletét.

Tasnádi László előléptetése kapcsán 1956-ra hivatkozni minimum visszás, és nemcsak azért mert a III/II-es osztályon dolgozott, de beépített ügynökei Nagy Imre újratemetésén is működtek, és küldtek jelentést a jelenlegi államtitkárnak.

„Ideje leszámolni a kommunista zárvánnyal!"

A Jobbik leszámolna a kettős mércével és levágná a vörös hályogot a magyar társadalom és a politika szeméről, aminek része lenne, hogy a főváros XIII. kerületében eltüntetné a kommunista gyilkos, Lukács György szobrát, és helyére Szent István királyunknak állítana emlékművet.

Arról a történelmi eseményről ugye, amely megalapozta Orbán Viktor antikommunista mítoszát.

Gulyás szerint az ország közös kudarca az elmaradt 2006-os elszámoltatás

A kormánypárti politikus a XX. század legnagyszerűbb magyar teljesítményeként jellemezte az 1956-os forradalmat, amely szavai szerint "az egész világon a mai napig hazánk legjobb hírvivője, Magyarország tekintélyének egyik legfontosabb záloga".Egyúttal az ország egészének közös kudarcaként beszélt arról, hogy nem sikerült felelősségre vonni azokat, akik az állami erőszak-monopóliummal visszaélve saját polgáraik ellen alkalmaztak brutális erőszakot 2006 szeptemberében és októberében.

De legalább Áder János szembenézett a múlttal - csak nem úgy, ahogy egy magát polgárinak, kereszténynek és jobboldalinak nevező párt politikusától az ember azt elvárná.

Felháborító!

A Jobbik szerint az előléptetés üzenet értékű: "a Fidesz nemhogy nem akar leszámolni a kommunista rendszer bűneivel, hanem ki is tünteti a volt állambiztonsági szervezet ügynökeit, ezáltal arcul csapva azon szabadságharcosok és áldozatok emlékét, akik akár az életüket is adták a forradalom során".