Két és fél évtized alatt sem számoltatták el a kommunista vezetőket

Novák Előd kifejtette: az elmúlt 25 évben nem történt meg a volt kommunista vezetők elszámoltatása és a közéletből való kitiltása, valamint nem vonták meg a kommunista luxusnyugdíjakat sem.

Az ellenzéki politikus hangsúlyozta, hogy a Jobbik kormányra kerülése esetén érvényre juttatná a legfontosabb antikommunista követeléseket.

A Jobbik hozzáférhetővé, kutathatóvá tenné a 2060-ig titkosított állambiztonsági múltat rejtő dokumentumokat - jelentette ki Novák Előd. Szerinte az állambiztonsági múlt dokumentumai azért nem kerültek eddig nyilvánosságra, mert a jelenlegi kormány is érintett az ügyben, ezért a Jobbikra vár ez a feladat. Komoly nemzetbiztonsági kockázatot rejt, hogy az ügynökök neve nem került nyilvánosságra, hiszen ezáltal zsarolhatók az érintettek - fogalmazott.

"Hogy lehetséges az, hogy az MSZMP Központi Bizottságának tagjai helyet kaphatnak az Országgyűlésben?" - tette fel a kérdést a politikus. A Jobbik benyújtotta azon alaptörvénymódosító javaslatait, amelyek kitiltották volna a közéletből a volt kommunista vezetőket, ezt azonban "lesöpörték az asztalról" - hívta fel a figyelmet.

Novák Előd szólt arról, hogy Biszku Béla ellen komoly késéssel indult a bírósági eljárás, mert más kormányok ezt nem tartották fontosnak, mint ahogy a kommunista luxusnyugdíjak ellen szóló jobbikos javaslatokat is lesöpörte a Fidesz és az MSZP - jegyezte meg.

Az ellenzéki politikus beszélt a budapesti Ötvenhatosok terén lévő emlékműről is, amelyet Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége idején állítottak fel. Az emlékműről azt mondta, hogy inkább a "szoborparkban vagy a MÉH-telepen" lenne a helye. Tíz év tétlenség után eljött az idő, ezért szervez oda a Jobbik tüntetést csütörtökre - szögezte le.

Fontos lenne a független Magyarország eszmeiségének megvalósítása, ezeket csak a legfontosabb antikommunista célkitűzések kikényszerítésével lehet elérni - tette hozzá.