Kételyek a Fideszben: Kósa szerint nem biztos, hogy Rogán tényleg nem találkozott Vizoviczkivel

Kósa Lajos szerint Vizoviczki egy bűnöző, ezért akkor sem kell feltétlenül hinni neki, ha éppen arról beszél, hogy soha nem találkozott Rogánnal.

A Fidesz frakcióvezetője erről annak kapcsán beszélt, hogy az Alfahír megkérdezte keddi sajtótájékoztatóján, szerinte életszerű-e az, hogy a belvárosban is nagyvállalkozóként éjszakai klubokat üzemeltető, alvilági szereplőként ismert Vizoviczki László állítólag soha nem találkozott Rogán Antallal, aki nyolc éven át vezette az V. kerületet polgármesterként.

Mint mondta,

Vizoviczki László egy különböző súlyos bűncselekményekkel megvádolt ember. Ha valakit súlyos bűncselekményekkel vádolnak meg, nem támaszthatja azt alá, hogy feltétlenül azt gondoljuk róla, hogy igazmondó ember ... Én a magam részéről bűnözők különböző kijelentéseit csak nagyfokú fenntartással kezelem.

Hozzátette azt is, hogy Rogán Antal esetében sem hiszi el feltétlenül azt, hogy soha nem találkoztak:

Rogán Antal esetében pont Vizoviczki úr egyik jogi képviselője adta ki azt a közleményt, hogy soha az életben nem találkozott a Vizoviczki a Rogán úrral. Én ezt is fenntartással kezelem.

Arra a kérdésünkre, hogy - ha már nem hisznek feltétlenül Vizoviczki szavának - megkérdezték-e Rogán Antalt a dologról, azt mondta, nem kell erről beszélni, mert ha egy bizonyos erkölcsi konszenzus az emberek között létrejön, akkor általában a bűnözők különböző, egyébként nem alátámasztott kijelentései nem képzik a beszélgetések tárgyát.

Van, aki nem tagad

Mint megírtuk, Kubatov Gábor Fidesz-pártigazgató már elismerte, hogy kétszer is találkozott Vizoviczkivel, amit azzal magyarázott, hogy politikusként az a dolga, hogy az emberekkel találkozzon.

Bár lehet, hogy ennél többről van szó, lásd keretesünket:

Régi kapcsolat?

Az Alfahír több forrásból is úgy értesült, hogy Kubatov Vizoviczki egyik belvárosi helyén dolgozott pincérként, és már azelőtt is ismerték egymást, hogy a Fidesz jelenlegi alelnöke politikusnak állt volna.

 

Tovább a cikkhez->

Mindezek ellenére Kósa Lajos szerint valóban elképzelhető, hogy Rogán Antal nem találkozott a diszkópápával, mondván, debreceni polgármesterként ő sem ismert minden nagyvállalkozót akár úgy sem, ha hosszú éveken át együtt működtek a városban.

Nem tudhatjuk, ki hozta ki a börtönből

Arra a kérdésünkre, hogy nem tartják-e aggályosnak, miszerint Vizoviczki László zárolt vagyona ellenére is le tudott tenni 250 millió forintnyi óvadékot, majd hétfőn hazamehetett, Kósa Lajos azt mondta: erre a magyar törvények lehetőséget adnak a bíróságoknak, ők pedig nem tudják, ki, vagy kik lehettek a fizetők.

A sajtótájékoztató alatt egyébként végig az Alfahír kérdésein gúnyolódó Kósa Lajos a negyedmilliárdos óvadék kifizetésének kérdését annyival intézte el, hogyha minket érdekel, honnan volt az a pénz, hát kérdezzük meg magát Vizoviczkit.