Amikor a Kétfarkúak megkergették az ajánláshamisítással vádolt Gődényt - videó

Amikor a Kétfarkúak megkergették az ajánláshamisítással vádolt Gődényt - videó

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt jelöltje kamerával a kezében szembesítette Gődény Györgyöt, hogy odahamisították az adatait az ajánlóívükre. Az MKKP már korábban is jelezte, hogy a Gődény György-féle Normális Élet Pártja választási csalásra készül. A kamupárt honlapján ugyanis szerepelt egy olyan adatfelvételi űrlap, amelyen a név, lakcím és e-mail mellett a személyi számot is meg kellett adni. Mivel a kapcsolatfelvételhez az utóbbira egyáltalán nincs szükség, a párt szerint egyetlen logikus magyarázat létezik arra, miért kérték el mégis: így még csak seftelniük sem kellett más kamupártokkal, hogy ajánlásokat szerezzenek, egyszerűen rámásolták az íveikre a „szimpatizánsok” adatait, majd odahamisították az aláírásokat.

Közleményükben azt írják, fel is jelentették Gődényéket a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál (NAIH), mivel szerintük sem ingatlannyilvántartónak nem minősül a párt, sem az államigazgatásnak nem gyűjthetnek már januárban képviselőjelölti ajánlásokat.

De a történet itt még nem ért véget: csepeli és soroksári jelöltjük, a Csirkeember maga is kitöltötte az űrlapot kíváncsiságból, majd amikor a hivatalos ajánlásgyűjtés kezdete után online ellenőrizte, kinek írt alá, ott találta a nevét Gődényék jelöltje mellett is.

Az pedig csak a véletlen műve, hogy a Csirke összefutott Nyíregyházán magával Gődénnyel, így személyesen neki tehette fel a kérdést, vajon hogy került a neve, címe és aláírása egy olyan ívre, amit ő soha nem látott. Gődény láthatóan nem örül a Kutyapárt jelöltjének, aki mielőtt megszólalhatna, máris védekezésbe kezd és értetlenül felveti: "miért kell ráírni a mi gyűjtőlapunkra a ti neveteket?" A Csirkeember gyorsan tisztázza a helyzetet, hogy ilyen nem történt, azonban a gyógyszerészből lett politikus a kocsija felé iszkolva még megpróbálja bemagyarázni, hogy bárki ráírhatta a kutyapárt tagjának nevét és adatait az ívre:


Azt írsz rá, amit akarsz. Elküldöd a haverodat és ennyi. Nyugodtan tegyetek feljelentést, majd mi is kifogásolni fogjuk, hogy rajta vagytok a lapjainkon.