Kiderült, hol kellene söprögetnie Németh Szilárdnak

Németh Szilárd már megint nem mondott semmit a fideszes botrányokról.

Miután a Fidesz immár két éve egyetlen konkrétumot nem tudott felmutatni Kovács Béla ügyében, a magyar polgárok joggal hiszik, hogy csupán a Fidesz szokásos politikai blöffjéről van szó - olvasható a nemzeti párt közleményében, a Jobbik szerint a kormánypárt politikusokra jellemző, hogy "bármiféle konkrétum nélkül várják el, hogy pálcát törjünk bárki feje felett, miközben saját botrányaikról mélyen hallgatnak".

:)

Már régen "le kellett volna váltania" Vona Gábornak, a Jobbik elnökének Kovács Bélát, az ellenzéki párt európai parlamenti képviselőjét - mondta Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke kedden az M1 állami hírcsatornának nyilatkozva. Kijelentette: "A Jobbiknak ezek szerint az elvek nem számítanak, hanem kizárólag a pénz és a hatalom".

 

A Jobbik viszont arra emlékeztet, hogy a kormánypárti politikusok mélyen hallgatnak a fideszes kémbotrányról, ahol a magyar titkosszolgálati nemzetbiztonsági kockázat megállapítását követően mintegy másfél milliárd hazai és uniós közpénzhez juthattak az érintettek cégei.

"A Fidesz válaszoljon, hogy a decemberben letartóztatott két kém, M. Norbert és B. Béla Szabolcs tevékenységét letartóztatásukig milyen fideszes fővárosi és országgyűlési képviselők, kormányzati tisztségviselők segítették!"

- fogalmaznak.

Menekülőben

Emlékezetes viszont, amikor a visszájára sült el Halász János, a Fidesz-frakció szóvivőjének sajtótájékoztatója. Egyrészt nem sikerült a Jobbikot besározni az offshore váddal, másrészt a sajtóeseményen résztvevő, és a Habony-média célkeresztjében álló Forrai Richárd még tiszta vizet is öntött a pohárba, megválaszolva az újságírók kérdéseit.

A Fidesz mélyen hallgat Gaith Pharaon botrányáról is.

Az arab üzletembert az FBI a tíz legkeresettebb fehérgalléros bűnöző között tartotta számon, egy francia parlamenti jelentés szerint pedig a havalát, a terrorszervezetek által használt pénzügyi hálózatot használta. Orbán Viktor miniszterelnök családja és kormánya is szoros üzleti kapcsolatot ápol ezzel a gyanús személlyel. Vajon milyen pénzből és kinek az érdekében? - vár választ kérdéseire a Jobbik.