Kihúzta a szőnyeget az MSZP a PM polgármestere alól

Szerdán rendkívüli képviselő-testületi ülésen újratárgyalják a XIV. kerület képviselői a 2016-os költségvetést, mivel az előterjesztést múlt héten egyetlen bizottság sem támogatta. Rozgonyi Zoltán fideszes polgármester közösségi oldalán megjegyezte: a szocialisták meglepően durva hangnemben támadták a Karácsony Gergely PM-es polgármester által benyújtott, a jegyző által elkészített 2016. évi költségvetés-tervezetet. A kerületnek március 15-ig kellene elfogadnia a költségvetést.

A Fidesz és a kiugrott LMP-s Várnai László, a Civil Zugló Egyesület képviselője is azt javasolta, hogy változtassák meg a bizottságokon belüli erőviszonyokat, képezzék le a képviselő-testületi arányokat, hogy nekik is legyen beleszólásuk a döntésekbe. Tetézi a nehézségeket, hogy két bizottságban is tag a rejtélyes körülmények között felszívódott szocialista Sápi Attila képviselő.

Várnai szerint:

„Az elmúlt egy év működését látva úgy tűnik, nem csak számomra bizonyosodott be, hogy 2014 végén az Összefogás és a Fidesz, meg a másik két kis párt kifizetésével összekalapált 'Költséges kiegyezés' összeomlott.”