Kilencezerszer (!) hívta fel volt párját egy férfi, börtönbe kerül

A Zala Megyei Főügyészség keddi közleménye szerint az érintett férfit már korábban is elítélték zaklatás és más bűncselekmények miatt, de 1 év 8 hónapos büntetését 3 évre felfüggesztették. Emellett egy másik, testi sértés miatt kiszabott ítélete is próbaidős volt.

Ennek ellenére ő úgy gondolta, a 2015. május 16. és december 20. közötti időszakban 9713 alkalommal kéne felkeresni a nőt. 8590 alkalommal kezdeményezett hívást, és 1123 SMS üzenetet küldött neki.

Emellett a férfi a nőt a megjelölt időszakban többször személyesen is felkereste a munkahelyén.

Az ügyészség szerint magatartásával a nő magánéletébe, mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozott, amit azt követően is folytatott, hogy a Zalaegerszegi Járásbíróság végzésben kötelezte, hogy tartózkodjon a kapcsolat felvételétől.

Mehet a sittre

Ellene ezért zaklatás vétsége miatt emeltek vádat, és börtönbüntetés kiszabását indítványozták azzal, hogy a bíróság rendelje el a korábbi végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésének utólagos végrehajtását is, továbbá a próbára bocsátását szüntesse meg és azon bűncselekmény miatt is szabjon ki büntetést.