Kiss Lászlóék 100 forinttal akarták befogni a megerőszakolt lány száját

A 75 éves Kiss László csütörtök délután bejelentette: lemond százhalombattai alpolgármesteri címéről, és nem látja el a továbbiakban a szövetségi kapitányi feladatokat sem.

Amióta nyilvánosságra került, hogy 1961-ben több társával megerőszakolt egy fiatal nőt, a sportolóra egyre nagyobb nyomás nehezedik a közvélemény részéről. A jogos felháborodási hullám már ott tart, hogy eddig négyezren írták alá azt az internetes petíciót, amely Kiss és Gyárfás Tamás, a Magyar Úszószövetség elnökének lemondását követeli.

100 forintnak...

Eközben egyre vérforralóbb részletek derültek ki az ügyről: a Bors például a 300 oldalas periratból megtudta, hogy az egyetemre készülő Zsuzsannát július 4-én gyalázták meg, de csak három nappal később, július 7-én tett feljelentést. Állítólag Kiss javasolta társainak, V. Lajosnak és L. Lászlónak, hogy 100 forinttal igyekezzenek lefizetni a lányt, hogy ne forduljon a hatóságokhoz.

A nő azonban kevesellte az összeget, úgyhogy az alkuból nem lett semmi. Így aztán V. fölvetésére az összes vádlott tagadott.

...igaz a fele?

Azok, akik jártasak az uszodai élet berkeiben, és ismerik a sztorit, azt állítják, a tényleges igazság nagyban árnyalná az emberekben a Kissről most kialakult negatív képet.

Szerintük a sértett állítólag nem is akart feljelentést tenni, nem történt erőszak, mert önszántából vett részt a szexpartiban.

Viszont amikor a szülei megtudták a dolgot, ők forszírozták a feljelentést. Édesapja magas rangú, befolyásos ember volt, és az uszodai folklór szerint a hatalomnak az is csípte a szemét, hogy a vádlottak a Ferencvárosban érték el sikereiket, s nem akartak a belügyi csapat, a Dózsa színeiben versenyezni. Lehet, hogy emiatt született másodfokon enyhébb ítélet.

Mivel az áldozat azóta elhunyt, a teljes igazságot ma már képtelenség kideríteni.

A tisztségeiről való lemondás mellett az is kérdés, hogy a jövőben is a 75 éves tréner nevét viseli-e a százhalombattai uszoda. Erről a helyi képviselő-testület két-három héten belül dönt.