Kormánypárti zavar az erőben? Megbomlott a Fidesz és a KDNP szövetsége Dunaújvárosban

Kormánypárti zavar az erőben? Megbomlott a Fidesz és a KDNP szövetsége Dunaújvárosban

A kereszténydemokraták nem tudják támogatni a Fidesz által indítani kívánt szocialista polgármesterjelöltet.

Még év elején érkezett a hír, hogy a Fidesz olyan káderhiánnyal küzd az iparvárosban, hogy szokatlan, bár nem példa nélküli eszközhöz folyamodik, és

saját ember helyett az MSZP egykori helyi vezetőjét, Magyar Andrást indítja polgármesternek az idei önkormányzati választásokon.

Egy most nyilvánosságra került levél szerint azonban úgy fest, hogy a mestertervről elfelejtették tájékoztatni a velük szövetségben induló KDNP helyi tagjait. A Dunaujvaros.com-on megjelent levélben a KDNP elnöke világosan kimondja: ők nem kérnek a szocialista ejtőernyősből, úgy fogalmaz:

„Magyar András jelölését a KDNP Alapszervezet Dunaújváros magam és a tagjaink nevében nem tudom, nem tudjuk támogatni”.

A portál értesülése szerint a jelölésről a Fidesz két helyi potentátja, Mészáros Lajos és Molnár Krisztián döntött, ám arra a párt felsővezetése még nem bólintott rá.

A lap információi szerint a helyi KDNP-sek mellett Lőrinczi Konrád, a Fidesz egyetlen egyéni mandátumot szerzett dunaújvárosi képviselője sem elégedett a döntéssel, és nem hajlandó Magyar András csapatában elindulni.

A pártvita mellett a levél legérdekesebb része mégis az, ami kimondja, hogy egy fideszes polgármesternek nem saját belátása szerint, hanem pártinstrukciók alapján kell vezetni a várost. Kis Péter KDNP-vezető a levélben így fogalmaz:

„El nem tudom képzelni azt a városvezetést, amiben egy baloldali beállítottságú, baloldali szavazókat megszólító polgármester a Fidesz országos választmányától kapott instrukciók alapján vezeti Dunaújvárost.”

(Címlapkép: Magyar András - Facebook)