Bajnokok Ligája - Veszélybe került az Atlético Madrid szereplése?

Bajnokok Ligája - Veszélybe került az Atlético Madrid szereplése?

Miután két Atlético Madrid játékos is koronavírusos lett a spanyol csapat vezetősége úgy döntött, hogy nem utazik el hétfőn Lisszabonba a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcas döntőjére.

A klub egy napja jelentette be, hogy a 93 fős küldöttség két tagjának pozitív lett a tesztje. A spanyol sajtó úgy tudta, hogy két játékosról van szó, ezt az Atlético hétfőn délután megerősítette, közölve, hogy az argentin Angel Correa és a horvát Sime Vrsaljko az érintett. A két játékos tünetmentes, azonban egyelőre házi karanténban maradnak.

A hétfő délelőtti edzés elmaradt, utazás helyett a delegációra újabb tesztek vártak a majadahondai edzőközpontban. Ezek mindegyike negatív lett, így a hétfő délutáni tréninget már megtartotta Diego Simeone vezetőedző. A társaság kedden indul útnak Portugáliába.

Az európai szövetség (UEFA) jelenlegi szabályozása szerint ha egy csapat nem tud kiállni egy BL-mérkőzésre, akkor a másik fél jut tovább. Az UEFA koronavírusra vonatkozó új kódexe alapján ugyanakkor egy gárda akkor is pályára léphet, ha rendelkezik 13 egészséges játékossal - köztük egy kapussal -, ám ez az útmutatás csak a következő szezontól érvényes. Emellett a helyi, jelen esetben a portugál hatóságok jóváhagyása is szükséges a meccs lebonyolításához.

A spanyol csapat csütörtökön a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt is foglalkoztató német RB Leipziggel találkozik a BL negyeddöntőjében. A meccs elhalasztása valószínűtlennek tűnik a nyolcas döntő feszített menetrendje miatt, mivel jövő kedden és szerdán már az elődöntőkre kerül sor Portugáliában.