Karácsony kirúgta a BKK vezérigazgatóját

Karácsony kirúgta a BKK vezérigazgatóját

A mai napon Karácsony Gergely felmentette dr. Varga Ivettet, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatóját – írja keddi közleményében a főpolgármesteri hivatal. A kommünikében az áll, Budapest főpolgármestere

sajnálatát fejezte ki

amiatt, hogy a vezérigazgató asszony a cégvezetői feladatait nem tudta olyan hatékonysággal ellátni, mint amelyet a járványveszély következményeinek enyhítése megkövetel.

A főpolgármester május 5-i hatállyal megbízott vezérigazgatónak nevezte ki Fendrik Lászlót, a társaság jelenlegi vezérigazgató-helyettesét, akitől elsősorban azt várja, hogy a jelenlegi nehéz pénzügyi körülmények között is biztosítsa a BKK kiegyensúlyozott szervezeti működését, illetve folytassa a budapesti közlekedés fejlesztése érdekében megkezdett munkát – zárul a szűkszavú közlemény.

Tízmilliárdos bukás fenyegeti a járvány miatt a budapesti közlekedést

A járatok átlagosan tíz százalékos kihasználtsággal futnak, de vannak olyan vonalak ahol üresen, vagy csak elvétve száll fel egy-egy utas a buszra. A turisták távolmaradása miatt a BKK szerint már most érzékelhető a bevételek visszaesése, de a havi bérletek lejártával ez a bevételkiesés jelentős mértékben emelkedhet - olvasható a G7.hu-n.

Varga Ivett neve azonban az utóbbi időben a BKK-nál napvilágra került zaklatási ügy kapcsán került elő: a fideszes Magyar Nemzet tárta fel, hogy a most menesztett vezérigazgató nem jelentette be összeférhetetlenségét akkor, amikor élettársának cégen belüli szexuális zaklatási botrányát vizsgálta.

Zaklatási botrány a BKK-nál

Egy több éve a Budapesti Közlekedési Központnál (BKK) dolgozó projektvezetőt kellett elbocsátani, mert egyebek mellett fogdosással és szexuális tartalmú üzenetek küldésével a BKK több munkavállalóját is zaklatta - írja a Magyar Nemzet. A fideszes napilap úgy tudja, a korábban az MSZP Hagyó-féle korrupciós ügyben is nyomozó egykori rendőr, Nagy Zsolt az élettársa Varga Ivettnek, a BKK vezérigazgatójának.