Elmarad a biciklis felvonulás is

Elmarad a biciklis felvonulás is

Elhalasztják az I bike Budapest biciklis felvonulást, de mindenkit kerékpározásra biztatnak a koronavírus elkerülésére.

Elhalasztja a minden évben több tízezer ember részvételével megtartott, idén április 25-re tervezett I bike Budapest biciklis felvonulást a Magyar Kerékpárosklub a koronavírus terjedése elleni védekezés miatt. A Kerékpárosklub április elején - az akkori helyzethez igazodva - dönt, hogy új időpontban idén vagy csak jövőre tartják-e meg a biciklibarát fejlesztésekért tartott felvonulást.

A Kerékpárosklub ugyanakkor mindenkit arra biztat, hogy a koronavírus-járvány elleni védekezésként akkor is közlekedjen biciklivel, ha eddig nem tette. "Biciklin szabad levegőn, a nyomasztó tömegből kiszakadva, vírusoktól védettebben járhatsz dolgozni, suliba, barátokhoz, bevásárolni vagy ahova szeretnél" - írják az I bike Budapest Facebook oldalán.

Az események lemondása veszélybe sodorja a Kerékpárosklub működését is. A tavaszi rendezvények a biciklis fejlesztésekért dolgozó szervezet működését biztosító adó 1%-os kampány leghatékonyabb felületei, ahol a biciklis fejlesztésben érdekelt emberekkel találkozni tudnak.