Z. Kárpát Dániel: Azonnali hiteltörlesztési moratóriumot!

Z. Kárpát Dániel: Azonnali hiteltörlesztési moratóriumot!

A Jobbik alelnöke szerint egyetlen logikus megoldás, ha a válság elvonultáig törlesztési moratóriumot rendelünk el, s ezt kiterjesztjük a kilakoltatások egészére, valamint a végrehajtások ide vágó részére is.

"Sok vita folyik a koronavírus keltette válság lefolyásáról, elhúzódásáról, de egy dolgot egyértelműen megállapíthatunk: bizonyos ágazatokban (így a turizmusban, a vendéglátóiparban és a kapcsolódó területeken) számos honfitársunk nem fog, illetve nem tud teljes fizetést kapni a következő hónapokban. Márpedig sokan vannak közöttük, akik hiteltörlesztési kötelezettséggel élnek, s egy ilyen váratlan krízis lehetetlen helyzetbe hozza őket"

Z. Kárpát Dániel szerin ezért az egyetlen logikus megoldás az, ha a válság elvonultáig törlesztési moratóriumot rendel el a kormány, s ezt kiterjesztik a kilakoltatások egészére, valamint a végrehajtások ide vágó részére is.

"A Jobbik éppen ezért arra szólítja fel a kormányt, hogy haladéktalanul üljön tárgyalóasztalhoz a Bankszövetséggel, s dolgozzák ki a szükséges megoldási utakat"

Emlékeztetett: a Jobbik már kidolgozott és benyújtott ezzel kapcsolatban: 

"Akár holnap is vitázhatunk és szavazhatunk azon javaslatunkról, amelynek értelmében átlagfizetésig (bármiféle bejelentés vagy vizsgálat nélkül) senkinek sem kellene krízishelyzetben törlesztenie, s átlagfizetés felett is lehetővé tennénk, hogy egyedi kérelemre, a körülmények vizsgálata mentén biztosítható legyen a halasztás."