Újabb korlátozásokat oldott fel a kormányzat, vége a home office-nak is

Újabb korlátozásokat oldott fel a kormányzat, vége a home office-nak is

Több korlátozó intézkedést is feloldott a kormányzat a csütörtök este megjelent Magyar Közlönyben, melyek május 10-étől hatályosak.

Az első rendelkezés szerint a szülőkkel együtt utazó 18 év alatti gyermekre nem terjednek ki az utazási korlátozásról szóló rendelkezések, azaz a karantén- és tesztelési kötelezettség, illetve a védettségi igazolvány bemutatásának követelménye.

További enyhítés, hogy testnevelésóra, illetve sportszakköri foglalkozás szabadon tartható zárt sportlétesítményben. Ennek tényét a létesítmény üzemeltetője felé igazolni kell.

Hétfőtől nyithatnak a felsőoktatási intézmények is. Erről a rendelet értelmében a rektor dönt, de természetesen a védelmi intézkedéseket (higiéniés előírások, távolságtartás stb.) továbbra is biztosítani kell.

Az üzletek zárva tartásáról szóló rendelkezést is megszüntetik, március eleji szoros zárással kapcsolatos korlátozásokat feloldják.

Eltörlik a közigazgatásban a home office-t, és a gazdaság többi szereplőjét is arra kérik, térjenek vissza a munkahelyi munkavégzéshez.