Jobbik: a Fidesz és Morvai Krisztina támogatja a korrupciót

Az ellenzéki párt szerint ezt bizonyítja, hogy együtt szavaztak az elszámoltatások ellen.

Balczó Zoltán, a Jobbik európai parlamenti képviselője a 2018. május 3-i szavazáson támogatta az Európai Unió pénzügyi érdekeinek védelméről és a csalás elleni küzdelemről szóló ellenőrző bizottsági jelentést. A jelentés hatása önmagán túlmutat, hiszen céljai között van az olyan visszaélések felderítése és felszámolása is (az OLAF és az uniós ügyészség segítségével) melyek tömegesen fordultak elő a magyar kormány köreiben - áll az ellenzéki párt szombati közleményében.

Mint írják:

"Jellemző, hogy a Fidesz a szavazáson tartózkodott, hiszen a szabadságharcos retorika máza alatt nagyon szívesen veszik az Európai Uniótól érkező milliárdokat – elszámolni azonban már kevésbé szeretnek velük. A Fidesz álláspontját osztotta Morvai Krisztina is, akit az őt delegáló Jobbik korábban visszahívott posztjáról. A Jobbik sajnálatosnak tartja, hogy esküszegő egykori képviselője, aki politikai karrierjét az elszámolások ígéretével kezdte, mára már az Európai Unióból kifelé lépdelő Fidesszel együtt szavaz az elszámoltatás ellen."
 

Videó: a Szent Koronára tett esküjét szegte meg Morvai Krisztina

A Jobbik közleményben szólította fel szerdán Morvai Krisztinát, hogy adja vissza európai parlamenti mandátumát, mert a választási kampányban beállt a Fidesz mögé, és részt vett annak rágalomhadjáratában az őt delegáló ellenzéki párt ellen. Morvai azonban továbbra is kapaszkodik mandátumába, és jogi érvekkel próbálta megmagyarázni, miért nem tesz eleget a Jobbik felszólításának.