Kósa Lajos elemez: jobbikos szavazók = nyilasok

Kósa Lajos elemez: jobbikos szavazók = nyilasok

Nagyot ment a Bayer Swowban vasárnap este Kósa Lajos. A Fidesz alelnöke nem csak Borkai Zsoltot dobná kukába, és íratna ki új választást Győrben, de érdekes kirándulást tett a politikai szociológia területére is. 

Kósa szerint a Fidesz számos váratlan vereségére "nagyon egyszerű magyarázat" a Borkai-féle pünkösdi orgiáról szóló videó kiszivárgása, ám ez szerinte nem volt döntő hatással az eredményekre. A valódi okot inkább az ellenzéki koordináció számukra meglepő működőképességében látja. 

"(...) megvalósult az, amit mi soha nem mertünk elhinni, (...), hogy a szélsőliberálisok át fognak szavazni a nyilasokra, a nyilasok meg a szélsőliberálisokra." 

{"preview_thumbnail":"/sites/default/files/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/ztdT6BGnNGA.jpg?itok=mAyPSYfD","video_url":"https://www.youtube.com/watch?v=ztdT6BGnNGA&feature=youtu.be","settings":{"responsive":1,"width":"854","height":"480","autoplay":0},"settings_summary":["Beágyazott videó (Alkalmazkodó)."]}

 

A Jobbiknak és szavazóinak lenyilasozásával Kósa Lajos olyan magyar szellemi világító tornyokkal került közös nevezőre, mint például Szanyi Tibor. A megbélyegző jelző nem csak a párt évek óta tartó következetes jobbközép irányba való elmozdulása miatt abszurd. A nyilasozás különösen bájos egy olyan párt alelnökétől, amelynek kormányzása alatt a köztévé és rádió a náci Reichs-Rundfunk rosszabb napjait alulról súroló színvonalon uszít, s amelynek szájszagú, primitív gyűlöletkeltést napi rutinként végző média-segédmunkásait legfeljebb a két világháború közti szélsőjobbos lapok legaljához vették volna fel újságkihordónak.