Blikk: Kósa Lajos „köszönettel elfogadta” a szélhámosnőtől az egyik legnagyobb francia bank negyedét

Blikk: Kósa Lajos „köszönettel elfogadta” a szélhámosnőtől az egyik legnagyobb francia bank negyedét

Európa leggazdagabb emberei közé tartozhatott volna Kósa Lajos fideszes képviselő, ha teljesülnek az általa aláírt ajándékozási szerződések, írja a Blikk. 

A történet szerint ugyanis a csengeri örökösnő, Sz. Gáborné elhitette a volt debreceni polgármesterrel, hogy mesés örökség jogosultja, s több ajándékozási szerződést is kötött vele 2016-ban. Egy ilyen alapján Kósáé lett volna az egyik legnagyobb francia bank, a Credit Industrial et Commercial Bank (CIC AG) 24,09 százaléka.

A Blikk birtokába került szerződés szerint Kósa az ajándékot „köszönettel elfogadta” a szélhámosnőtől, aki azt állította a politikusnak, 99 százalékos részesedése van a bankban.

A portál szerint Kósát egy svájci céggel is megajándékozta Sz. Gáborné, vagyis öt éven keresztül az osztalékjövedelmének öt százalékát ajánlotta fel a politikusnak, aki ezt is köszönettel elfogadta.

Debrecen volt polgármestere rendőrségi vallomásában azt mondta, a két ajándékozási szerződés az aláírás pillanatában is semmis volt, hiszen az ajándéktárgyak nem voltak az ajándékozó birtokában.

A két ajándékozási szerződés megkötésének körülményeire nem emlékszem. Sz. Gábornéval kapcsolatban mindvégig az volt a magatartásom, hogy tőle semmit nem fogadok el, sem pénzt, sem ajándékot, sem egyebet

– mondta Kósa a rendőrségnek.