Elefántcsont színű bőr kárpit, 215 lóerő, szélvédőre vetített információk – ilyen luxusautót akar a székesfehérvári polgármesteri hivatal

Elefántcsont színű bőr kárpit, 215 lóerő, szélvédőre vetített információk – ilyen luxusautót akar a székesfehérvári polgármesteri hivatal

Minden részletre kiterjedő gépjármű beszerzési ajánlatkérés jelent meg Székesfehérvár polgármesteri hivatalától a kozbeszerzes.hu-n.

A kritériumokból egyértelműnek tűnik, hogy már kinézték a vásárlandó modellt, aminek a paramétereit leírták a közbeszerzésben. Többek között elengedhetetlen az elefántcsont színű bőr kárpit, a hátsó kartámasz pohártartókkal, fedéllel, klímavezérlőkkel és a szélvédőre vetített információk is, a technikai kívánalmak mellett:

Milyen autóról lehet szó?

Nem kellett sokáig kutatnunk, hogy a Schiller honlapján megtaláljuk azt a Toyota Camry Executive+VIP modellt, aminek a leírásában konkrétan ugyanazok a mondatok szerepelnek, mint a közbeszerzésben:

Az árlista szerint a Camry Executive+VIP bruttó áron már 12 980 000 forinttól elérhető. A teljesítmény is stimmel, az ajánlatkérés minimum 215 lóerőt és 2400 cm3 hengerűrtartalmat határoz meg, a Camrynak van 218 lóerős és 2,5-ös motorral szerelt változata. A polgármesteri hivatal minimum 4880 mm hosszú és 2800 mm tengelytávú autót szeretne, a Camrynál ezek az adatok 4885 és 2825 mm.

Elképzelhető, hogy ez az egész egy nagy véletlen egybeesés, ha viszont nem, akkor így néz ki a gépjármű, amire szüksége van a székesfehérvári polgármesteri hivatalnak: