Fideszes képviselő: Azért kell átvinni a nemzeti vagyont alapítványokba, hogy "soha ne lehessen idegeneké"

Fideszes képviselő: Azért kell átvinni a nemzeti vagyont alapítványokba, hogy "soha ne lehessen idegeneké"

Ahogy arról beszámoltunk, a Parlament kormánypárti többsége kedden mintegy történelmi lépésként megszavazta a közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványokról (KEKVA) szóló kormányzati javaslatot, melynek értelmében zöld utat adtak több mint 1000 milliárd forintnyi közvagyon alapítványokba történő "átmentésére".

A KEKVA mellett a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága létrejöttéről is döntöttek, melynek elnökét többek között rendeletalkotási joggal ruházzák fel, kilenc évre szóló kinevezéssel és a tisztségért járó fizetése havi 4,5 millió forint.

A tegnapi szavazás eredményeképpen megszavazták az újonnan létrehozott, mintegy 17 alapítványt is.

Megszavazták a fideszes mélyállamot: ezermilliárdnyi állami vagyont pakolnak az alapítványokba

A Parlament fideszes többsége kedden újabb történelmi lépést tett, megszavazta ugyanis "A közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványokról" szóló törvényjavaslatot (KEKVA), valamint "A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságáról" szóló törvényjavaslatot, így szabadutat biztosított, hogy a KEKVA törvény hatálya alapján létrehozott alapítványokba több mint 1000 milliárd forintnyi közvagyont, MOL- és Richter-részvényeket, és 1750 (

De miért volt minderre szükség? Magyarázatként a következővel szolgált az egyik fideszes országgyűlési képviselő, Hubay György, aki kedd esti Facebook-posztjában számolt be a parlamenti döntésről:

Ma nagy nemzetstratégiai kérdésekben döntöttünk a parlamentben. Sok esetben a Fidesz – KDNP kormány által visszaszerzett nemzeti vagyon egy részét az alapítványi gazdálkodásba adtuk, hogy már soha ne lehessen idegeneké.