130 milliárdos költségvetéssel fut neki 2022-nek a Fide..., vagyis a közmédia

130 milliárdos költségvetéssel fut neki 2022-nek a Fide..., vagyis a közmédia

Egyaránt kicsivel több mint 130 milliárd forintban határozta meg a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MVTA) bevételi és kiadási főösszegét az Országgyűlés – olvasható a friss Magyar Közlönyben.

Mint megírtuk, Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára, Áder János köztársasági elnök 9 évre nevezte ki a tisztán fideszes delegáltakból álló Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) élére Koltay Andrást, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektorát, akinek kutatási területe a szólásszabadság, a médiajog és a személyiségi jogok.

Koltay András lett a Médiahatóság új elnöke, aki a szólásszabadságról írt tanulmányt

Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára, Áder János köztársasági elnök 9 évre nevezte ki a tisztán fideszes delegáltakból álló Médiahatóság élére Koltay Andrást, akinek kutatási területe a szólásszabadság, a médiajog és a személyiségi jogok. Koltay András valójában 2010 és 2019 között volt a Médiatanács tagja.

A Médiahatóság 47,8 milliárd forint közpénzt kap.

A Médiatanács működési költségvetésének 2022-es bevételi főösszegét 695 millió forintban, míg a Médiatanács kezelésében lévő előirányzatok bevételi főösszegét 1,9 milliárd forintban határozták meg.

Karas Mónika arcpirító végkielégítéséről alábbi cikkünkben írtunk:

Itt az adód: 41 milliót kapott leváltásakor a Médiatanács elnöke, az új posztján havi 4 milliót keres

A rendszer olykor felfalja, máskor pedig busásan megfizeti gyermekeit, így a NER-ben nem csak házon belüli titkos megfigyelések zajlanak, hanem komoly pénzosztások is. Karas Monika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH), illetve a Médiatanács nemrég lemondatott elnöke (akinek utódját így még biztosan a Fidesz jelölhette ki újabb kilenc évre, biztosítva, hogy egy kormányváltás után is ők felügyeljék a hazai sajtót) a 24.hu szerint több mint 40 millió forintot rakhatott zsebre azért, mert leváltották.