Boldog-ügy: hat év börtönt és több mint hatmillió forintnyi vagyonelkobzást kérhettek Boldog Istvánra

Boldog-ügy: hat év börtönt és több mint hatmillió forintnyi vagyonelkobzást kérhettek Boldog Istvánra

Friss információink szerint Boldog István elsőrendű vádlott esetében

6.666.666 forint összegben vagyonelkobzást, hat év börtönben végrehajtandó szabadságvesztést, ötmillió forint összegű pénzbüntetést és öt év közügyektől való eltiltást kért a Központi Nyomozó Főügyészség.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Központi Nyomozó Főügyészség hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot Boldog István fideszes országgyűlési képviselő és nyolc társa ellen a Fővárosi Törvényszéken. A vádirat lényege szerint a Boldog Istvánhoz köthető elkövetői kör hivatali helyzetével, befolyásával visszaélve, jogellenesen befolyásolta a megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázati eredményeit, majd elérték a kivitelezők irányított kiválasztását is. Mindezekért a vállalkozóktól jogtalan anyagi előnyt kértek és tőlük 2019. májusában 20 millió forintot kaptak.

Boldog-ügy: A pályázatokon nyertes cégek mögött álló fideszes polgármesterek még azt is letagadnák, hogy ismerték Boldog Istvánt

Nem csináltunk semmi törvénytelent - mondta a Népszavának Jankó Szabolcs, Zákány polgármestere, aki annyit elárult, hogy más képviselőkhöz hasonlóan Boldog Istvánt is ismeri, de azt mondta, nem voltak szoros kapcsolatban. Azonban ennek ellentmond a Boldog István, Jász-Nagykun-Szolnok megye 4. választókerületének fideszes képviselője ellen zajló büntetőeljárás koronatanúja.

A vád Jász-Nagykun-Szolnok megye 4. választókerületének fideszes képviselője ellen az, hogy állítólag "vezető beosztású hivatalos személy az előnyért hivatali helyzetével egyébként visszaélve, bűnszövetségben, felbujtóként elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntettét és felbujtóként elkövetett versenyt korlátozó megállapodás közbeszerzési eljárásban bűntettét" követte el.

Információink kapcsán megkerestük a Központi Nyomozó Főügyészséget, akik "sem megerősíteni sem pedig cáfolni nem kívánják" az értesüléseinket. 

Amikor december 21-én vádat emeltünk, kiadtunk egy sajtóközleményt. Egyelőre annyit szeretnénk az ügyről elmondani, ami abban szerepel. Ezek az információk azért szivároghattak ki, mert valamelyik ügyvéd vagy vádlott a sajtó rendelkezésére bocsájtotta, hiszen a bíróságtól megkapták a vádiratot.