Kubatov a tegnapi balhé hátterében? Ez a baráti kör mozgatja a szálakat

Egy rákosmenti, Fidesz-közeli baráti körből származik Kubatov Gábor bizalmasainak jelentős része.

Miután tegnap kiderült, hogy a Fradi Security és egy volt fideszes polgármester felesége akadályozta meg az MSZP népszavazási kezdeményezését, a Fidesz kapkodásba kezdett. Az FTC a nyilvánvaló bizonyítékok ellenére tagadta, hogy a felvételeken látható kopasz férfiak a biztonsági szolgálatuknál dolgoznának, a kormánypárt pedig néhány helyen azt igyekezett sejtetni, hogy az egész botrányt az MSZP szervezhette meg, hogy aztán Kubatov Gábor körére és a Fideszre fogják azt.

Ez az amúgy sem túl erős lábakon álló teória azonban megdőlni látszik: az Index kiderítette, hogy

az idős hölgyet kísérő, segítő férfi Varró Ádám, aki osztálytársa volt Kindlovits Máténak, Kubatov Gábor titkárának és jobbkezének.


Varró Ádám

Bár Kindlovits a portálnak azt állította, hogy Varróval évek óta nem találkozott, sok a furcsa összefonódás az egykori XVII. kerületi fidelitasos baráti kör és a Kubatov alatt dolgozók között.


Kindlovits Máté, Kubatov jobbkeze

Azt már az Index is kiderítette, hogy Kindlovits, Varró és a Fradi kommunikációs vezetője, Sipos Bence is osztálytársak voltak a Pál Apostol Katolikus Gimnáziumban, osztályfőnökük pedig Ríz Levente volt, aki ma a XVII. kerület fideszes polgármestere.

Ők voltak a helyi Fidelitas mozgatói, szervezői. Úgy tudjuk, a baráti kör több tagja akár hivatalosan, vagy nem hivatalosan, de a Kubatov irányította Ferencvároshoz került, egyikük Thomas Doll mellé, a szakmai stábhoz. Csorba Mátyást, aki szintén Kindlovits, Varró és Sipos osztálytársa volt, a fradi.hu-hoz vették fel szerkesztőnekPetrőczy Dániel, aki szintén ebben a gimnáziumban érettségizett - és jelenleg a XVII. kerület fideszes önkormányzati képviselője - pedig a Ferencváros pályamenedzsere.

Sipos Bencét, aki a XVII. kerületi Fidelitas elnöke volt, Kubatov kommunikációs vezetőnek nevezte ki a klubhoz. Ő az, aki a klubvezetéssel kritikus sajtóorgánumok akkreditációit rendre elutasítja, így portálunkét is, még Béli Balázst, MÚOSZ Nagydíjas fotósunkat sem engedték be a stadionba, miközben úgy tudjuk, szabadúszóként, tehát egyetlen lapnál sem dolgozó fotósok is rendre bemehetnek. Mindez persze nem meglepő annak tükrében, hogy Volly György, aki bulvárlapos újságírójából vált a Fradi sajtófőnökévé, korábban kijelentette nekünk, hogy hozzánk hasonló "sajtótermékkel" nem állnak szóba.

Sipos Bencéről egyébként a baráti kört ismerő forrásaink azt állították, hogy a Fidesz és Kubatov iránt érzett lojalitása felülírta a klubhűséget is: korábban bérletes Honvéd-szurkoló volt, ám kinevezését követően a Facebookról ennek minden nyomát eltüntette, inkább Fradi-címeres ruhában pózol. A honvédosok megjelenése egyébként sem zavarja a klubvezetést: szintén a klub szurkolója volt a Fradi Security vezetését Szabó "Szőke" Ferenc távozását követően átvevő Fölgye Pál is, de a Fradimob szurkolói portál azt is kiderítette, hogy az állítólag a klub által támogatott Halhatatlanok nevű szurkolói csoport egyik tagja is a Honvéd táborát erősítette korábban.



Fradi-mezre cserélte a Honvéd-címert

Még érdekesebb Kindlovits Máté szerepe, aki állítólag a fizetett Fidesz-aktivistákat mozgósító Szabad Európa Csapat (SZECS) egyik vezetője. Bár Kubatov korábban tagadta, hogy létezne a szervezet, forrásaink szerint a mai napig működik. Kindlovitsot nem véletlenül tartják tehát Kubatov Gábor jobbkezének, a parlamentben is gyakran tűnik fel a Fidesz-alelnök mellett, ha pedig ő nem ér rá, akkor néhány dolog elintézésében helyettesíti is főnökét. Kindlovitsról egy olvasónk azt állította, hogy korábbi időszakában garázdaság miatt rendőrségi ügye volt.

Egy neve elhallgatását kérő, Kubatov módszereire, közvetlen munkatársaira a mai napig rálátó informátorunk elmondta, hogy Kindlovits Máté Kubatov Gábor jobbkezeként, bizalmasként nem pusztán személyi titkár, hanem egyfajta összekötőként lépésről-lépésre előkészíti, személyes jelentével koordinálja a Lendvay utcai párszékházban kiagyalt kényesebb manővereket, performanszokat, elsősorban az ellenzéki pártokkal szemben. Kindlovits számtalan ilyen akció során lett a sajtó céltáblája, jelenlétét mindig fotók, videók rögzítik, mégsem húzódott eddig a háttérbe. Kissé érthetetlen, hiú módon újra és újra megjelent, annak ellenére, hogy a teljes média tisztában van azzal, hogy milyen szerepet tölt be Kubatov mellett. A Nemzeti Választási Iroda előtti történet azonban nem egy szimpla, politikai performansz egy népszavazási kérdés beadását fizikai jelenlététtel megakadályozni egy hivatalos szerv irodájában nem lehet egy Bajnai Gordon előtti molinó kifeszítéssel összehasonlítani, egy napon emlegetni. Elképzelhető, hogy kivételesen koordinátori szerep sem jutott Kindlovitsnak, hiszen az azért relatíve új elem, hogy most nem ő, hanem volt osztálytársa jelent meg egy ilyen jellegű politikai merénylet helyszínén.

Esetleg maga helyett a saját osztálytársait, haverjait küldte a frontvonalba? Nem tudhatjuk.

Tény azonban, hogy Kubatov Gábor a Ferencváros irányításába is a korábbi Fidelitasos baráti kör embereit vonta be, ami után még nehezebben értelmezhető a klub tegnapi közleménye, melynek címe ez volt:

Ne keverjék politikai ügyekbe a Fradit!

Egyben világossá vált az is, hogy a baráti kör, melyből a tegnapi eseményeket koordináló Varró Ádám is származik, Kubatov Gábor csapataként funkcionál, ami végérvényesen megdönti azt az egyes fideszes körök által terjesztett elméletet, hogy a választási irodánál történt balhét az ellenzék szervezte meg, hogy lejárassa a kormánypártot.

[fb_pages_codes:stand]