Kegyetlenül meggyilkoltak egy dánszentmiklósi férfit

Kegyetlenül meggyilkoltak egy dánszentmiklósi férfit

A Pest Megyei Főügyészség két férfi és egy nő ellen indított eljárást miután a gyanú szerint közös ismerősüket az egyik férfi halálra verte, míg a másik két személy a nyomok eltüntetése érdekében a holttest felgyújtásában segédkezett.

Az elkövetők közül a férfiak testvérek, a nő pedig egyikük élettársa volt. A sértett a testvérpár egyikénél lakott albérletben Dánszentmiklóson.

A vádirat szerint az egyik elkövető és a nála lakó sértett 2019. június 15-én valamin összeszólalkozott, és a sértett egy késsel mutogatott felé. Ezt az elkövető elpanaszolta még aznap este testvérének egy családi eseményen. Miután testvére panaszát meghallotta az egyébként már ittas állapotban került másik férfi elkövető elindult, hogy a sértetten számon kérje a fenyegetést. Vele tartott testvére is.

A dánszentmiklósi házba lépve az elkövető kirángatta az alvó sértettet az ágyból, többször megütötte a testén és a fején. Ezután a felriadt, de a bántalmazás miatt védekezni képtelen sértettet kihúzta az udvarra és ott hosszú ideig tovább ütlegelte. Ezután a sértett kezeit, lábait és fejét bálamadzaggal felkötötte az udvaron lévő egyik fa ágára és tovább ütötte. Testvére közben a házban italozott, majd a bántalmazás után együtt visszamentek a családi rendezvényre, magára hagyva az akkor még lélegző, kikötött sértettet.

Másnap délelőtt a testvérpár észlelte, hogy a sértett már nem él. Ekkor levágták a testét a fáról, majd egyikük élettársa segítségével megpróbálták a test elégetésével eltüntetni a bűncselekmény nyomait.

A büntető ügyben a Pest Megyei Főügyészség a bántalmazó ellen különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette, a másik férfi ellen halált okozó segítségnyújtás elmulasztásának bűntette és emberöléssel kapcsolatos bűnpártolás bűntette, az élettárs ellen pedig szintén emberöléssel kapcsolatos bűnpártolás bűntette miatt emelt vádat.