Terry Blackék semmivel sem tudták bizonyítani a Vonával kapcsolatos hazugságaikat

Zárt tárgyaláson szembesítették a Fidesz transzvesztitáit Vona Gáborral.

A személyiségi jog megsértése miatt megindított perben az alperesek között egyébként nemcsak a két transzvesztita "előadóművészt", Terry Blacket és Amanda Elstakot találhatjuk meg, hanem a lakájmédia legaljának, a Lokálnak, a TV2-nek, és a Ripostnak is bizonyítania kell majd az igazát a Vojnitsné dr. Kisfaludy Atala vezette tanács előtt.

Frissítés:

az alperesek és a felperes több mint 3 órás zárt körű meghallgatásával a szerdai tárgyalás érdemi része gyakorlatilag véget is ért. Kummer Ákos, Vona Gábor jogi képviselője ezután azt kérte az alperesektől, hogy ne húzzák tovább az időt, ő a felperesi részről lezártnak tekinti a bizonyítási eljárást. Ugyanakkor Terry Black még élne az észrevételezés lehetőségével, és igyekszik a következő körülbelül egy hónapban bizonyítékokkal, tanúkkal alátámasztani a bíróság előtt továbbra sem bizonyított állítását.

A tanácsvezető bírónő szeptember 26-át jelölte ki a következő tárgyalási napnak.

Vona Gábor csak röviden kívánta értékelni a tárgyalást. A szembesítést eredménytelennek nevezte. Közölte portálunkkal, hogy a bíróság előtt fenntartotta korábbi állítását, semmi köze sincs Terry Blackékhez, és soha nem volt homoszexuális kapcsolata. 

Kummer Ákos arról tájékoztatta az Alfahírt, hogy a zárt meghallgatás után kijelenthető,

alperesi részről nem hangzott el bizonyítási indítvány, és eddig semmilyen bizonyítékkal nem tudták alátámasztani a Vona Gáborral szembeni állításukat. 

Érdeklődésünkre megerősítette, továbbra is úgy tűnik, ezt az ügyet nem akarja elengedni a kormánypárt, így kíváncsian várja, hogy a következő egy hónapban mit próbál előkaparni Terry Black.

Ez történt a tárgyaláson:

A zárt tárgyalást egyébként Terry Black kezdeményezte, igaz korábban sem az alperesek (illetve jogi képviselőik), sem pedig a felperes Vona Gábor nem járult ahhoz hozzá, hogy kép- és hangfelvétel készüljön róluk a tárgyaláson (sőt, erre még bíróság épületének folyosóján sem biztosítottak lehetőséget).

Érdekes volt, de pont a lakájmédia képviselői voltak azok, akik ellenezték a zárt meghallgatás elrendelését, véleményük szerint eddig is a nyilvánosság előtt zajlott ez az ügy (vö.: Vona Gábor megrágalmazása a választási kampány alatt), míg nekik elemi érdekük az állításuk bizonyítása. Kummer Ákos, Vona Gábor ügyvédje mindezt azzal tompította, hogy a határozat úgyis nyilvános lesz, ezért nem emelt kifogást a Terry Blackék indítványával szemben.

Zárt tárgyaláson hazudtak Vonáról?

Két transzvesztitát perelt be Vona Gábor, akik a Tények adásában terjesztettek valótlanságokat a Jobbik korábbi elnökéről. Az ügyvédek még az arcukat sem vállalták a per alatt.

Végül a tanácsvezető elrendelte, hogy az ügyben szereplők személyes meghallgatása, tehát a fideszes transzvesztiták szembesítése Vona Gáborral a sajtó kizárása mellett fog megtörténni.

Az iratismertetés során egyébként kiderült az is, a személyiségi jogi perben érintett sajtótermékek mindegyike elismerte, hogy nem keresték meg előzetesen Vona Gábort, megelégedtek Terry Black kijelentéseivel. Az utánközlő kormánypárti sajtótermékek pedig azzal érveltek, hogy Vona Gábor megkérdezésére "nem is volt szükség", hiszen ők csak annyit adtak le, amennyit az elsőrendű alperes elmondott a Lokálnak és a TV2-nek. Védelmükben azonban elmondták, hogy a későbbiekben leadták a Jobbik miniszterelnök-jelöltjének cáfolatát.

A politikus jogi képviselője mindezt annyival toldotta meg, sérelmezik azt is, hogy a TV2 riportere Vona Gábort nem a Terry Black által elmondottakra reagáltatta, hanem arra volt kíváncsi, "Van valami takargatnivalója Terry Blackkel kapcsolatban? Állt-e vele valamikor kapcsolatban?".

A bizonyítási eljárás során egyébként a törvényszéken levetítették azt a TV2 Tények című műsorában leadott 2 anyagot is, amelyen előbb Terry Black, majd később Terry Black és Amanda Elstak rágalmazta meg Vonát.

Ezután a tanácsvezető elrendelte a zárt meghallgatást, amely után a sajtó visszatérhet majd a tárgyalóterembe.

Nem változott semmi: A Fidesz-média továbbra is sorra bukja a pereket a Jobbikkal szemben

A választás óta eltelt időszakban gyakorlatilag nem változott semmi, a legerősebb ellenzéki párt továbbra is futószalagon nyeri a pereket a kormánypárti lakájmédiával szemben - közölte portálunkkal Kummer Ákos, a Jobbik jogásza. Az ügyvédet Vona Gábor és Terry Black holnap esedékes szembesítéséről is kérdeztük.

Ez pedig előtte:

Kedden a Vona Gábor képviselője, Kummer Ákos arról beszélt az Alfahírnek, hogy szerinte még valószínűleg messze van az ügy vége, és arra is minimális esélyt látott, hogy a kormánypárt elengedné ezt az ügyet, és hagyná, hogy az alperesek indoklás nélkül maradjanak távol, mert abban az esetben a bíróság berekeszti a tárgyalást, ítéletet hoznak, Vona Gábornak pedig megítélik az anyagi kártérítést.

Mindezt arra alapozta egyébként, hogy a március végi meghallgatásra egyik transzvesztita sem ment el.

Emlékezetes, januárban Terry Blacket már a bírósági teremben is nehezen lehetett kezelni, majd botrányt kavart az utcán, amikor minősíthetetlenül beszélt az N1TV riportnőjével.

„Baszták már meg magát?" - Terry Black az N1TV újságírónőjére förmedt a Vona Gáborral szembeni tárgyalás után

Terry Black azért jelent meg szerda reggel a Budapest Környéki Törvényszéken, mert Vona Gábor, a Jobbik elnöke többek között őt is feljelentette jó hírnév és emberi méltóság megsértése miatt, miután a volt melegpornós celeb a fideszes Habony-médiában azzal próbálta őt lejáratni, hogy valójában ő is homoszexuális - bár ezt bizonyítani sehogy sem tudta.

(Címlap- és borítókép: vetítés a bíróságon - fotó: Alfahír)