Egységben Magyarországért: Vissza kell adni a roma társadalom önbecsülését

Egységben Magyarországért: Vissza kell adni a roma társadalom önbecsülését

"A roma lehallgatási botrány újabb fejezete" címmel tartott online sajtótájékoztatót Lőcsei Lajos, a Momentum politikusa és Lakatos Béla, a Mindenki Magyarországa Mozgalom roma ügyekért felelős referense, ahol Sztojka Attila lehallgatási ügye kapcsán beszéltek az Egységben Magyarországért elképzeléseiről is.

Lőcsei Lajos Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos kiszivárgott mondatainak felidézésével kezdte a sajtótájékoztatót, majd arról beszélt, hogy

Sztojka Attila bármennyire is szeretné, nem tündökölhet a keresztapa szerepében

A Momentum politikusa szerint Sztojka méltatlanná vált a hivatalára, ezért le kell mondania és bocsánatot kell kérnie a magyar emberektől és azoktól, akiknek a képviseletére felhatalmazást kapott.

Hadházy Ákos ugyan feljelentést tett az ügyben, azonban valószínűleg ennek sem lesz konkrét eredménye, ahogy a Farkas Flórián nevéhez köthető Híd a munka világába program kapcsán tapasztalt korrupciós ügyeknek sem lett következménye. Ezek az ügyek csak egy kormányváltás után tudnak a felszínre kerülni, erre a garancia az ellenzéki összefogás - szögezte le Lőcsei Lajos.

A kormány romaügyi biztosa a melegekkel és a Jobbikkal riogatja a cigányközösséget

Folytatódik a Sztojka-beszéd kiszivárogtatása a Népszaván; és azontúl, hogy rámutat arra a folyamatra, ahogy az Orbán-kormány a romaügyi kormánybiztosa révén igyekszik kézivezérelve nyomást gyakorolni az Országos Roma Önkormányzatra (ÖRO), két érdekes motívumot is kiemelhetünk.

Lakatos Béla arról beszélt, hogy a kormánybiztos úgy tekint az ORÖ tagjaira, mint saját érdekeiket pénzért áruló egyénekre, pedig ez a testület teljesen független lenne a kormánytól.

A kiszivárgott hangfelvételre utalva feltette a kérdéseket:

Kaptak ezek az emberek már pénzeket? Elköltöttek már pénzeket? Az ORÖ tagjai megfigyelés alatt is állnak? És még kik állnak megfigyelés alatt?

Lakatos Béla szerint a kormány megalázza és lenézi a romákat, ebből pedig elég volt, vissza kell adni az önbecsülését a roma társadalomnak. Márki-Zay Péter és a hatpárti romaprogram egy olyan jövőt kínál, amelyben esélyegyenlőség és lehetőség van.

Ne adjuk el magunkat még a saját kápóinknak sem! Ezek az emberek kufárok, akik pénzért gondolják, hogy megveszik a roma becsületet

- zárta gondolatait az MMM referense.