Lángokba borult a parlament, miután megostromolták az épületet Kenyában

Lángokba borult a parlament, miután megostromolták az épületet Kenyában

Az ostromlók közül sokakat agyonlőttek a rendőrök helyi források közlése alapján. A tervezett adóemelés elleni tüntetés vezetett a halálos összetűzésekhez.

Miután erőszakba fulladt az adóellenes tüntetés Kenyában, tiltakozók hatoltak be a parlamentbe, ugyanis súlyos összetűzésekhez vezetett az adóemeléseket tartalmazó törvénytervezet elleni tüntetés a parlamentnél Kenyában, több tiltakozó megsebesült, a tüntetők egy csoportja pedig behatolt a törvényhozás épületébe nemzetközi hírügynökségek helyszíni tudósítói és jogvédők jelentése alapján.

A törvényről szóló keddi szavazás előtt összegyűlt több ezer tiltakozót, akik közül többen köveket dobáltak az őrökre, a rendőrség előbb könnygázzal és vízágyúval próbálta feloszlatni, majd a helyszíni jelentések szerint éles lőszerrel is adott le figyelmeztető lövéseket.

Miután a parlamentben - immár második olvasatban - elfogadták a jogszabályt, a tüntetők egy csoportja behatolt az épületegyüttesbe.

Több tiltakozót is lelőttek

A kenyai parlamentet ostromló tüntetők közül legkevesebb tíz főt agyonlőttek kedden a rendőrök

- közölték később egészségügyi források.

A KTN helyi tévé korábban még nyolc ember megerősített haláláról számolt be.

Ahogy arról az MTI beszámolt, a helyi tévécsatornákon azt látni, hogy

a nairobi parlament lángokban áll, a bent tartózkodó törvényhozók pedig menekülnek az épületből.

Az erőszakossá fajult tüntetés résztvevői az afrikai ország kormánya által bevezetni kívánt új adók ellen fogtak tiltakozásba.

(Címlapkép: A kenyai parlament ostroma, amikor lángolni kezdett az épület - Youtube)