Belharc: Lázár elrendelte a szponzori szerződések felmondását a minisztériuma cégeinél, Kubatov nekiment

Belharc: Lázár elrendelte a szponzori szerződések felmondását a minisztériuma cégeinél, Kubatov nekiment

Emellett megtiltották új támogatási együttműködések megkötését is. Fideszes belharc kibontakozott ki: Kubatov Gábor nekiment Lázár Jánosnak.

„Lázár János építési és közlekedési miniszter minden, az Építési és Közlekedési Minisztérium tulajdonosi joggyakorlásába tartozó vállalatnál, háttérintézménynél elrendelte a szponzorációs szerződések felmondását, illetve megtiltotta új támogatási együttműködések megkötését”

- reagált a 444.hu megkeresésére a tárca. A Lázár János vezette minisztériumtól a portál eredetileg azt kérdezte:

miért szüntette meg váratlanul a Mahart Passnave Kft. a Fradi női kézi csapatának a támogatását?

Az okokat illetően a válaszukban azt is kifejtették:

„A közösségi közlekedést biztosító cégek forráshiányos helyzetében az ilyen típusú támogatások folyósítása nem időszerű, a miniszteri döntés értelmében felszabaduló forrásokat az érintett cégeknek szolgáltatásaik minőségének javítására és munkavállalóik bérnövelésére kell fordítaniuk.”

A cég pénzügyi háttere kapcsán a lap megjegyzi, hogy a séta- és kirándulóhajózást szervező Mahart Passnave egy nyereségesen működő vállalat, például a tavalyi évet 1,6 milliárd forintos eredménnyel zárták.

Fideszes belharc: Kubatov dühöng

Az ügy előzménye, hogy Kubatov Gábor kissé indulatos Facebook-bejegyzésében adott hírt az elmúlt napon arról, hogy az állami tulajdonú, Bényi Szabolcs által vezetett Mahart Passnave Kft. váratlanul bejelentette: nem szponzorálja tovább a Fradi női kézicsapatát. A döntést a csapat eredménytelenségével indokolták, viszont ez a Ferencváros vezetője szerint

„vérlázító, az eljárás és a stílus pedig végtelenül primitív”.

Kubatov úgy véli, ez pont fordítva van, nagyon is eredményesnek látja a csapatot, így a Lázár minisztériumához tartózó cég „döntéshozói tájékozatlanok, és döntésükkel ellehetetlenítik a női kézilabdacsapat működését”.

(Címlapkép: Lázár János építési és közlekedési miniszter az Országgyűlés plenáris ülésén 2023. június 13-án. MTI/Kovács Tamás)