Lázár János: Változásra van szükség a Fideszben, fontos a fiatalok felé fordulni

Lázár János: Változásra van szükség a Fideszben, fontos a fiatalok felé fordulni

Ki kell mondani: a Fidesz elveszítette az októberi választásokat – jelentette ki Lázár János országgyűlési képviselő, volt miniszter a Vasarhely24 beszámolója szerint a Rádió 7 Közös nevező című műsorának a vendégeként.

„Változásra van szükség a pártban és annak kommunikációjában. Fontos a fiatalok felé fordulni, hiszen teljesen másként gondolkodik, másként tekint a világra, máshová helyezi az értékeket egy 20 éves, mint a 40-es, vagy akár az idősebb generáció”

- fogalmazott a rádióban a fideszes politikus. Arra figyelmeztetett - egyértelműen a kormányoldalnak üzenve -, hogy 500 ezer új szavazó lesz a következő választásra, és számukra is javaslatokat kell kínálni az őket foglalkoztató kérdésekben. Lázár János szerint a legfontosabb az, hogy meghallgassák az emberek problémáit, „a politikának sokkal többet kell foglalkozni a hétköznapi élet kérdéseivel”, mert „csak így juthat sikerre a párt  2022-ben”.

Arról is beszélt, nem történt tragédia 2019-ben Vásárhelyen azzal, hogy nem a Fidesz nyerte a helyhatósági választásokat. Hozzátette: „a vásárhelyi városházán most többségben vannak azok, akiknek fogalmuk sincs merre menjen tovább a város”. Szerinte nem ők nyertek, hanem a Fidesz veszített a városban. „Uszítással, gyűlöletkeltéssel lehetett választásokat nyerni, ám az elnyert lehetőséggel már nehéz élni” – vélekedett Lázár.

A parlament ülésekkel kapcsolatban megjegyezte: az országos politika szórakoztató, de sajnálatosnak tartja, hogy a választóknak ezt kell látniuk minden nap. Az ellenzék figyelemfelkeltő parlamenti politizálására utalva (amit a kormányoldal a rend megzavarásának tart) kifejtette: a politika ma már mást kíván mint eddig, a politikusok újabb és újabb eszközöket vesznek igénybe, hogy eljussanak a választókhoz. Az ellenzéki politika egyetlen témája a kormány támadása, általánosságban nehezebb ma város és országépítésre partnereket találni, mint valami ellen társakra lelni – jelentette ki a fideszes politikus.