Lázár okosba' fenyít: sáros ügyeikkel zsarolja be a szocikat a Fidesz?

Jóvá tehetőek a bűnök egy jó szavazással?

Lázár János csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján kifejtette: az átláthatóság biztosítása érdekében készek lettek volna ellenzéki javaslatok befogadására, de "az ellenzék meghátrált". Vannak még egyeztetések, de nem hiszi, hogy a kétharmados többség megteremthető - mondta, hozzátéve: a Fidesznek abban van felelőssége, hogy feles törvényekkel is garantálni lehessen az átláthatóságot.
 
Ne "politikai strómanok" üljenek a parlamentben, hanem álljon ki nyíltan, akinek javaslata vagy kérése van - hangoztatta, utalva a Jobbik plakátkampányára. Befolyásszerzésnek minősítette, hogy vannak nagytőkések, akik kedvezményesen biztosítanak választási időszakon kívül juttatásokat. 

Kérdésre azt is közölte: tudomása szerint

Orbán Viktor miniszterelnök nem érkezik haza Brüsszelből a pénteki szavazásra.

Bár az elején leszögezte, hogy nem számít az MSZP-s képviselőkre a plakáttörvényről szóló szavazáson, azért a végére csak eleresztett egy alig burkolt fenyegetést az esetleg még meggyőzhető szociknak címezve. Lázár ugyanis Czeglédy Csabának, az MSZP ügyvédjének és szombathelyi képviselőjének hárommilliárd forintos adócsalási ügye kapcsán sejtelmesen megjegyezte:

    
"Sok ilyen szocialista ügy lehet még, a vidéki MSZP-sek között sok ilyen Czeglédy-típusú ember van."

Az üzenet egyértelmű: a "Czeglédy-típusú emberek" most jóvá tehetik bűneiket, ha pénteken a megfelelő gombot nyomják meg.