Lemondott Rogán Antal helyettes államtitkára, aki a Miniszterelnöki Kabinetiroda pénzügyeiért felelt

Lemondott Rogán Antal helyettes államtitkára, aki a Miniszterelnöki Kabinetiroda pénzügyeiért felelt

Március végi hatállyal lemondott posztjáról a Miniszterelnöki Kabinetiroda gazdasági ügyekért felelős helyettes államtitkára, German Nóra – szúrta ki a szerda este Magyar Közlönyben a Telex.

Egyelőre nem tudni, miért döntött a távozás mellett, ahogyan az sem ismert, ki váltja majd április 1-jétől a helyettes államtitkári poszton.

German önéletrajza szerint 2017-ben kezdett a Miniszterelnöki Kabinetirodába, előbb pénzügyi főreferensként, majd a gazdasági ügyekért felelős helyettes államtitkár titkárságvezetőjeként dolgozott. 2019-től pénzügyi főosztályvezető, végül két évvel ezelőtt nevezték ki helyettes államtitkárnak.

Ősszel aztán a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. igazgatósági tagjának nevezték ki, a testület elnöke Farkas Örs, a polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat felügyelő helyettes államtitkár. A távozó helyettes államtitkár emellett a Kabinetiroda alá tartozó Digitális Kormányzati Ügynökség felügyelőbizottságába is bekerült.

Egy másik érdekes kormányhatározat is szerepel a Közlönyben, méghozzá a Nemzeti Vallásturizmus Intézkedési Tervvel kapcsolatban. Annak elfogadásáról és a megvalósításához szükséges egyéb intézkedésekről szóló kormányhatározat módosítása alapján felkérik a pénzügyminisztert, hogy a miniszterelnök általános helyettese bevonásával

gondoskodjon 5 947 330 800 forint rendelkezésére állásáról.

(Címlapkép: Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszterjelölt beszél meghallgatásán az Országgyűlés gazdasági bizottságának ülésén az Országházban 2022. május 18-án. MTI/Balogh Zoltán)