Sorba gyártja a cikkeket az Azonnali a Jobbik "haláláról"

Az utóbbi időben kiemelt figyelmet fordít az LMP országgyűlési képviselője, Ungár Péter által (is) finanszírozott Azonnali című honlap a Jobbik körüli fejleményekre. A lap naponta írja a párt halálát vizionáló cikkeket. Úgy tűnik, az utóbbi időben az összefogás szükségességét harsogó ellenzéki pártok újfent egymással vannak elfoglalva. 

Az ellenzék nem tanult 2018 hibáiból és ismételten az egymás közötti piszlicsáré hatalmi játszmákkal vannak elfoglalva. Pedig minden ellenzéki pártnak volna bőven mit tennie a saját háza táján. Már, ahol van tagság. Ennek ékes bizonyítéka az Azonnali című lap, amely jelenleg 12 ezer kedvelővel rendelkezik a legnépszerűbb közösségi oldalon. A lap az utóbbi időben gyakran foglalkozik kiemelt terjedelemben a Jobbik körüli fejleményekkel. Ha nem hiszi, nézzünk utána:

...

Az Azonnali című lapba 2018 májusában vásárolta be magát Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője. Bár előtte is jó viszonyt ápoltak az ellenzéki képviselővel. A vásárláskor megkérdezték a lap egyik újságíróját is, aki elmondta, hogyha politikai nyomásgyakorlást tapasztalnának, akkor felállnak, de úgy érzik, olyan garanciákat kaptak, hogy szerintük nem lesz probléma. Szerintük Ungár nem szólhat bele a tartalomba, annyi joga lesz, mint bármelyik olvasónak. 

Lapunk megkereste Ungár Pétert, az LMP országgyűlési képviselőjét, aki elmondta, hogy álláspontja szerint az ellenzéki együttműködés előfeltétele a sikeres 2022-es szereplésnek.

"Ezen az állásponton voltam a 2019-es önkormányzati választásokat megelőzően ahol, mint a Vas megyei LMP tagja mindent elkövettem, hogy a legszélesebb körű együttműködés alakuljon ki Szombathelyen. Szombathelyen a Jobbik nem vett részt az ellenzéki együttműködésben és nem volt részese az ellenzéki sikernek."

Leszögezte: az együttműködés nem jelenti azt, hogy nem fogalmaznak meg az ellenzéki pártok egymással szemben kritikákat, vitapontokat.

A Demokratikus Koalíció elnökével szemben Jakab Péter is fogalmazott meg kritikákat. A Jobbik kritikus álláspontjával a határon túli magyarok szavazati jogának jelenlegi formájáról pedig én vitatom.
Ezek olyan viták, amiket le kell folytatnunk, ráadásul most, mert különben nem tudjuk őket időben lezárni. A lezáratlan közpolitikai viták pedig akadályai az együttműködésnek.

Az Azonnalival kapcsolatos kérdésre elmondta:

"Ezután a kérdés után az Alfahír tulajdonosa, a Jobbik Magyarországért Mozgalom (ez így van, hiába nincs benne az impresszumban) elvesztette minden komolyan vehetőségét a sajtószabadság kérdéseben. Ha egy újságban nem tetszenek a publicisztikák nem a többségi tulajdonost kérdezzük föl. Ez az Origo-Fidesz módszertan.

Most pedig egy személyes tanács: én 2018-ban megtapasztaltam milyen, amikor egy párt kívülről is súlyosnak látszó belső konfliktusokat él át. Az első lépés a kilábalás felé az, hogy nem azt gondoljuk, hogy mindenki, aki tudósít ezekről az ellenség, hanem belátjuk, hogy mi sem biztos, hogy mindent jól csináltunk. Én sokat hibáztam a 2018-as kampányban és azt követően, beláttam, tanultam belőle. Nem a médiát hibáztattam. Ezt a ajánlom az Alfahír tulajdonosainak is" - zárta gondolatát Ungár Péter.