Kövér László megbüntette az LMP-frakciót, fél évre megvonta a beléptetési engedélyüket

Kövér László megbüntette az LMP-frakciót, fél évre megvonta a beléptetési engedélyüket

Fél évre megvonta az LMP-frakció minden beléptetési jogát az Országgyűlés elnöke, miután beengedték az Országház karzatára a Tanítanék Mozgalom aktivistáit az egyik ülésnapon - közölte az LMP sajtóirodája pénteken az MTI-vel.

Közleményükben azt írták: a Fidesz az elmúlt hónapokban sokadszorra bizonyította, hogy nem megoldani akarja az ország legsúlyosabb problémáit, hanem egyszerűen eltagadni; mindent megtesznek, amire lehetőségük van, hogy elhallgassák a pedagógusok kiábrándító helyzetét, és az ebből következő tiltakozásokat.

"A mi dolgunk, hogy ennek pont az ellenkezőjét csináljuk. Ezért hozhat bármilyen büntetést Kövér László, nem fogunk változtatni azon az álláspontunkon, hogy ha valaminek van helye a magyar parlament falai között, az az, hogy minden eszközzel felhívjuk a figyelmet, és mindenkinek lehetővé tegyük, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy Magyarországon ma a pedagógusok súlyos jogfosztottságban, kivéreztetett egzisztenciális helyzetben kénytelenek tanítani egy korszerűtlen alaptanterv alapján" - olvasható a kommünikében.

Korábban éppen az Alfahír szúrta ki, hogy az Orbán Viktor által szombatra összehívott kormányülésen a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke, Horváth Péter, illetve Maruzsa Zoltán belügyi köznevelésért felelős államtitkár is részt vett. Fun fact: az ülésen ott volt Rogán Antal kommunikációs agytröszt is, aki a kormány által közreadott képen éppen az asztal alatt matatott.